Home > Agenda > Sărbătoritul zilei

Sărbătoritul zilei

Jodie Foster, pe numele ei adevărat Alicia Christian Foster, s-a născut pe 19 noiembrie 1962 în Los Angeles, California. A devenit celebră încă de la 14 ani când a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din Taxi Driver. N-a luat Oscarul atunci, dar l-a primit de două ori în anii ce aveau să vină. O dată pentru rolul din "The Accused" din 1989 și încă o dată pentru cel din The Silence of the Lambs în 1991.  "Ghost"

În copilărie Jodie a fost atacătă de un leu adevărat, este considerată una dintre cele mai deștepte vedete de la Hollywood, a absolvit Yale, are două decapotabile, are o fobie legată de șerpi, iar actorii ei preferați sunt Meryl Streep și Robert De Niro.

Tot pe 19 noiembrie, dar în 1961 în Fairfield, Connecticut se năștea și Meg Ryan. A studiat jurnalismul, iar între timp își câștiga banii de buzunar apărând în reclame TV. Primele ei roluri, din "Top Gun" și "The Presidio" n-au făcut cine știe ce vâlvă. Succesul lui Meg a apărut în 1989, odată cu apariția filmului "When Harry Met Sally".  Printre alte hituri ale actriței se mai numără "Sleepless Seattle", "City of Angels" și "You’ve Got Mail".

A fost regina balului la absolvirea liceului, are un copil cu Dennis Quaid, a refuzat rolul lui Sharon Stone din "Basic Instinct" și pe cel al lui Demi Moore din "Ghost", Savage Garden i-a dedicat o melodie și numele ei este o anagramă a cuvântului Germany (Germania în engleză).

Articole asemanatoare
Jennifer Garner
Jennifer Garner, desemnată cea mai frumoasă femeie din lume
TOP 10 Cei mai sexy barbati din lume in 2014! And the Winner Is…
Sânii Angelinei Jolie – Curaj sau marketing?
Gwyneth Paltrow, cea mai frumoasă femeie din lume?

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei

by realitatea   1 min
0