Home > Lifestyle > Stăpânii de pisici transmit trăsăturile de personalitate animalelor de companie

Stăpânii de pisici transmit trăsăturile de personalitate animalelor de companie

pisici

O echipă de cercetători britanici a descoperit că trăsăturile de comportament ale pisicilor sunt corelate cu modul în care stăpânii lor se poartă cu ele. Mai pe scurt, pisica absoarbe și reflectă personalitatea oamenilor.

„Mulți consideră că animăluțele de companie drept membri ai familiei, formând o legătură socială strânsă cu ele”, a explicat cercetătoarea Laura Finka de la Universitatea din Nottingham pentru The Telegraph. „Prin urmare, e foarte posibil ca animalele să fie afectate de modul în care interacționăm cu ele, dar și cum avem grijă de ele, ambii factori fiind influențați de felul în care suntem noi”, a adăugat experta.

Finka și echipa sa au chestionat peste 3.000 de proprietari de pisici, punându-le o serie de întrebări, măsurate pe cinci niveluri, care determină caracterul agreabil, coștiinciozitatea, deschiderea și nervozitatea.

Studiul a descoperit o serie de corelații care nu numai că au prezis bunăstarea generală a pisicii, ci și propria personalitate. De exemplu, cu cât mai nervoși erau stăpânii, pisicile aveau „probleme comportamentale”, evidențiate de agresivitate, frică și anxietate, pe lângă problemele medicale și greutatea excesivă.

Desigur, corelația nu este egală cu cauzalitatea. Dar cercetătorii cred că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a investiga natura cauzală a acestei relații și pentru a examina dacă și cum, personalitatea stăpânului influențează în mod direct comportamentul și bunăstarea pisicii.

Articole asemanatoare
Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici
Justin Bieber răspunde grupului PETA după ce a fost criticat pentru pisicile sale scumpe
pisici
Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii
Pisicile siameze din Doamna și Vagabondul vor fi șterse din remake-ul animației

Stăpânii de pisici transmit trăsăturile de personalitate animalelor de companie

by Andreea Damian   1 min
1