Tabu
Image default
LIFESTYLEPsihologieSlider

Stăpânii de pisici transmit trăsăturile de personalitate animalelor de companie

O echipă de cercetători britanici a descoperit că trăsăturile de comportament ale pisicilor sunt corelate cu modul în care stăpânii lor se poartă cu ele. Mai pe scurt, pisica absoarbe și reflectă personalitatea oamenilor.

„Mulți consideră că animăluțele de companie drept membri ai familiei, formând o legătură socială strânsă cu ele”, a explicat cercetătoarea Laura Finka de la Universitatea din Nottingham pentru The Telegraph. „Prin urmare, e foarte posibil ca animalele să fie afectate de modul în care interacționăm cu ele, dar și cum avem grijă de ele, ambii factori fiind influențați de felul în care suntem noi”, a adăugat experta.

Finka și echipa sa au chestionat peste 3.000 de proprietari de pisici, punându-le o serie de întrebări, măsurate pe cinci niveluri, care determină caracterul agreabil, coștiinciozitatea, deschiderea și nervozitatea.

Studiul a descoperit o serie de corelații care nu numai că au prezis bunăstarea generală a pisicii, ci și propria personalitate. De exemplu, cu cât mai nervoși erau stăpânii, pisicile aveau „probleme comportamentale”, evidențiate de agresivitate, frică și anxietate, pe lângă problemele medicale și greutatea excesivă.

Desigur, corelația nu este egală cu cauzalitatea. Dar cercetătorii cred că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a investiga natura cauzală a acestei relații și pentru a examina dacă și cum, personalitatea stăpânului influențează în mod direct comportamentul și bunăstarea pisicii.

ARTICOLE SIMILARE

Steaua 25! ANA MARIA PRODAN – incendiara in TABU / FOTO si interviu!

realitatea

Oana Zavoranu, declaratie sincera: “Mi-am dat seama ca taranca eram eu”

Simona Halep, intervenție estetică la nici o săptămână de la divorț. Sportiva a arătat rezultatul pe Instagram

Andreea Damian

Combinații sigure care te ajută să porți hainele din piele ca un star

Andreea Damian

Madonna anulează concertul din Lisabona: Trebuie să-mi ascult corpul

Andreea Damian

Cabral vorbeşte despre CONCEDIERILE DIN PRO: “La evaluare am ieșit…”

1 comentariu

Scrie un comentariu