Home > beauty > Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

sâni mici

Reclama unei companii rusești de construcții a stârnit un val de indignare în rândul activiștilor privind egalitatea de gen, considerând că femeile cu sâni mici au un defect fizic. Panoul publicitar reprezintă o femeie care își măsoară bustul sub sloganul „Prețurile noastre sunt mici și complexele de apartamente sunt multe”.

Anunțul este considerat discriminatoriu și ofensator față de doamne și domnișoare, potrivit The Moscow Times.

Serviciul federal antimonopol (FAS) din Arhangelsk a primit o plângere în luna aprilie, de la un ONG privind egalitatea de gen care a acuzat firma de construcții de sexism. O comisie a decis, marți, că anunțul a încălcat legile federale de publicitate, adăugând că a distribuit în spațiul public o imagine ofensatoare la adresa femeilor.

Compania de construcții dă de înțeles faptul că bustul mic la o femeie reprezintă un defect fizic, ceea ce a dus la o reacție în masă în rândul activistelor – mai exact – pentru egalitatea de gen. „Seximul este o parte a culturii” în Rusia, susțin acestea. Din fericire, doamnele și domnișoarele au avut noroc,deoarece FAS a amendat compania, menționând că reclama încalcă legile privind publicitatea.

Cu toate acestea, aceeași companie de construcții a strânit controverse și în trecut, fără să fie sesizate autoritățile de niciun fel, pentru a se lua măsuri. Atuncis-au folosit tot de femei pentru a-și vinde imobilele. Știți cum se spune, scopul scuză mijlocarele. De exemplu, reclama cu o femeie pe jumătate dezbrăcată făcea referire la prostituție „Apartamentele noatre sunt mai ieftine decât cele închiriate”. Și totuși, nimeni nu a fost tras la răspundere!

Articole asemanatoare
Alka o preferă cu ochii închiși – publicitatea a rămas în anii 90
240 de mii de fete mor anual în India din cauza discriminării de gen
mila kunis
Mila Kunis, acuzată de sexism. Gluma actriței a stârnit controverse în mediul virtual
O organizaţie anti-tutun consideră că Netflix “fumează” prea mult

Loading...

Comenteaza acest articol

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

by Andreea Damian   1 min
0