Tabu
BEAUTY Slider

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

sâni mici

Reclama unei companii rusești de construcții a stârnit un val de indignare în rândul activiștilor privind egalitatea de gen, considerând că femeile cu sâni mici au un defect fizic. Panoul publicitar reprezintă o femeie care își măsoară bustul sub sloganul „Prețurile noastre sunt mici și complexele de apartamente sunt multe”.

Anunțul este considerat discriminatoriu și ofensator față de doamne și domnișoare, potrivit The Moscow Times.

Serviciul federal antimonopol (FAS) din Arhangelsk a primit o plângere în luna aprilie, de la un ONG privind egalitatea de gen care a acuzat firma de construcții de sexism. O comisie a decis, marți, că anunțul a încălcat legile federale de publicitate, adăugând că a distribuit în spațiul public o imagine ofensatoare la adresa femeilor.

Compania de construcții dă de înțeles faptul că bustul mic la o femeie reprezintă un defect fizic, ceea ce a dus la o reacție în masă în rândul activistelor – mai exact – pentru egalitatea de gen. „Seximul este o parte a culturii” în Rusia, susțin acestea. Din fericire, doamnele și domnișoarele au avut noroc,deoarece FAS a amendat compania, menționând că reclama încalcă legile privind publicitatea.

Cu toate acestea, aceeași companie de construcții a strânit controverse și în trecut, fără să fie sesizate autoritățile de niciun fel, pentru a se lua măsuri. Atuncis-au folosit tot de femei pentru a-și vinde imobilele. Știți cum se spune, scopul scuză mijlocarele. De exemplu, reclama cu o femeie pe jumătate dezbrăcată făcea referire la prostituție „Apartamentele noatre sunt mai ieftine decât cele închiriate”. Și totuși, nimeni nu a fost tras la răspundere!

ARTICOLE SIMILARE

„Muza adormită” a lui Constantin Brâncuşi la expoziţia N°5 Culture Chanel

realitatea

Fotografie Cristiana Apostol – Suflet Vechi

realitatea

Mai mult cu mai puțin: cum pregătești o locuință mică pentru izolare

Andreea Damian

Protecție solară zilnică

realitatea

Towelkini e accesoriul de plajă la modă în această vară dar tu ştii cum se foloseşte?

Andreea Damian

Grăbește pasul dacă vrei să trăiești mai mult!

Andreea Damian

Scrie un comentariu