Tabu
Image default
FASHIONSlider

Stella McCartney a promovat hainele reciclate la săptămâna modei de la Paris

Spectacolul de săptămâna trecută a fost dedicat “celor pe care i-am iubit în trecut, îi iubim în prezent și îi vom iubi și în viitor” iar materialele folosite pentru colecția sa vin de la haine reciclate.

Procesul de upcycling – reciclare se referă la produsele eliminate de la vânzare din motiv că erau rebuturi și care au fost remodelate pentru a crea un produs nou de calitate superioară. Datorită deciziei sale de a recicla materialele folosite deja, designerul s declarat: “Au existat tricouri de mâna a doua care ar fi fost aruncate sau arse sau aruncate la gunoi, pe care le-am tăiat în fâșii și din care am realizat tricotaje”. Și pantofii de pe podium care au fost creați în parteneriat cu Hunter Boots au urmat aceeași team a reciclării și mai mult, aceștia ar putea fi “cei mai durabili pantofi fabricați vreodată”, potrivit designerului.

colecția de primăvară-vară 2019 a Stellei McCartney

Astfel, cea mai recentă colecție a designerului a vorbit mult mai mult în ceea ce privește creșterea gradul de conștientizare și salvare a mediului – spectacolul făcând parte din noua campanie McCartney pentru protejarea ecosistemului Leuser, o pădure pe cale de dispariție din Sumatra, Indonezia, care găzduiește urangutani, elefanți, tigri și rinoceri.

Invitațiile pentru spectacol au inclus frunze de stejar ambalate în vid iar participanții au fost astfel invitați să se alăture campaniei “There She Grows”, adoptând fiecare un copac din pădure. Gwyneth Paltrow, Pink, Drew Barrymore, Jimmy Fallon și Rooney Mara și-au susținut deja sprijinul față de cauză – participând la spectacol, de asemenea, Oprah Winfrey a fost unul dintre susținătorii cu loc special în primul rând.

Colecția McCartney’s 2019 Fall / Winter este cel mai recent angajament al designerului față de moda durabilă. Ca promotor și pionier al unor haine ecologice și al unei industrii fără blană, McCartney s-a angajat anterior să folosească numai “piele vegetariană” în colecțiile sale.

ARTICOLE SIMILARE

Trend alert: Inspirație masculină

realitatea

Diptych Art Space ⎢ „Jurnal din Distopie” de Alexandra Mureșan

Ciocîrlan

O scurtă privire asupra noului documentar The Beatles: Get Back

Andreea Damian

Cand spun „grandoare” si „distractie” ma gandesc la Cluj

realitatea

Unele femei poartă o genă care le „sabotează” metoda de contracepție

Andreea Damian

Tocofobia: teama de a naște – apărută din cauza mediului online

realitatea

Scrie un comentariu