Home > Agenda > Stephen King a renunțat la Facebook. Marea îngrijorare a autorului

Stephen King a renunțat la Facebook. Marea îngrijorare a autorului

Stephen King

Stephen King a renunțat la Facebook după ce și-a exprimat îngrijorările legate de informaţiilor false care circulă pe reţea şi din cauza problemelor de confidenţialitate.

„Renunţ la Facebook”, a scris el, vineri, pe Twitter. „Nu mă simt confortabil cu avalanşa de informaţii false din reclamele politice şi nici nu am încredere în capacitatea de a proteja confidenţialitatea utilizatorilor”, a spus celebrul autor de romane horror. Stephen King şi-a invitat fanii să îl urmărească în continuare pe Twitter, scrie CNN.

De atunci, profilul său de Facebook a fost șters.

King, care a scris peste 50 de cărți, este cel mai cunoscut pentru lucrările sale din genurile horror și fantezie, multe dintre ele fiind adaptate pentru filme și programe de televiziune. Cu toate acestea, scriitorul în vârstă de 72 de ani este activ din punct de vedere politic și a devenit foarte vocal pe teme politice, în special în privinţa lui Donald Trump, pe care îl critică frecvent.

King nu este fan nici al rețelei Facebook. Mai ales după ce, pe 9 ianuarie, platform a anunțat că nu va interzice publicitatea politică și nici nu va implementa măsuri care să permită evitarea propagării eventualelor minciuni prezentate în acele reclame de politicieni. Facebook permite publicitarilor să aibă ca ținte grupuri mici, inclusiv grupe specifice de utilizatori. Unii critici și-au exprimat îngrijorarea că astfel de reclame atât de țintite ar putea submina discursul politic, prin scăderea șanselor rivalilor. Pe de altă parte, Twitter, platforma pe care King va rămâne active, a anunțat în luna octombrie 2019 că nu va mai accepta reclame politice.

Articole asemanatoare
Hillary Clinton spune că Facebook „trebuie să plătească” pentru reclamele false
Alexandra Ocasio-Cortez l-a făcut pe șeful Facebook – Zuckerberg să se bâlbâie în timpul unei audieri
Șeful Facebook renunță la intenția de interzicere a reclamelor politice – zice că e nedemocratică
Facebook va construi o lume întreagă virtuală care se va numi Orizont (Horizon)

Comenteaza acest articol

Stephen King a renunțat la Facebook. Marea îngrijorare a autorului

by Andreea Damian   1 min
0