Home > Agenda > Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

Psihologul David Buss de la Universitatea din Texas a publicat recent un articol despre acest subiect in revista Personality and Individual Differences. Miza articolului sau este ca femeile cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani au vieti sexuale mult mai active decat femeile mai tinere. Mai mult chiar, au si mai multe fantezii, si sunt mult mai interesate sa aiba aventuri. Asta desi, dupa menopauza, interesul sexual al femeilor scade dramatic, desi cel al barbatilor poate ramane activ pana spre varsta de 70 de ani.  

 

Ca sa isi explice fenomenul, cercetatorii de la Universitatea din Texas au lansat si o teorie care tine de stramoasele noastre care, atunci cand trecea de varsta optima pentru reproducere, incercau sa faca cat mai mult sex pentru a se asigura ca se vor putea reproduce eficient.

 

Ca sa testeze teoria, Buss si studentii lui au cerut unui numar de 827 de femei sa completeze chestionare despre activitatea lor sexuala, si le-a fost confirmat inca o data faptul ca femeile cu varsta intre 27 si 45 de ani sunt mult mai active sexual. De asemenea, acestea au mult mai des fantezii care includ alte persoane decat partenerii lor. Totusi, studiul lui Buss este contestat, dat fiind faptul ca esantionul de femei carora le-a fost aplicat chestionarul a fost recrutat de pe site-ul de matrimoniale Craiglist, ceea ce conduce imediat la supozitia ca acele femei vor fi mai dormice sa intretina raporturi sexuale decat alte femei.

 

Articole asemanatoare
sexul
Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința
sex
E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc
relații sexuale
Când au avut loc primele relații sexuale ale omului
sex
7 sfaturi de sex tantric pentru o viață amoroasă sănătoasă

Comenteaza acest articol

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

by realitatea   1 min
0