Tabu
Image default
CULTURE

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

Psihologul David Buss de la Universitatea din Texas a publicat recent un articol despre acest subiect in revista Personality and Individual Differences. Miza articolului sau este ca femeile cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani au vieti sexuale mult mai active decat femeile mai tinere. Mai mult chiar, au si mai multe fantezii, si sunt mult mai interesate sa aiba aventuri. Asta desi, dupa menopauza, interesul sexual al femeilor scade dramatic, desi cel al barbatilor poate ramane activ pana spre varsta de 70 de ani.  

 

Ca sa isi explice fenomenul, cercetatorii de la Universitatea din Texas au lansat si o teorie care tine de stramoasele noastre care, atunci cand trecea de varsta optima pentru reproducere, incercau sa faca cat mai mult sex pentru a se asigura ca se vor putea reproduce eficient.

 

Ca sa testeze teoria, Buss si studentii lui au cerut unui numar de 827 de femei sa completeze chestionare despre activitatea lor sexuala, si le-a fost confirmat inca o data faptul ca femeile cu varsta intre 27 si 45 de ani sunt mult mai active sexual. De asemenea, acestea au mult mai des fantezii care includ alte persoane decat partenerii lor. Totusi, studiul lui Buss este contestat, dat fiind faptul ca esantionul de femei carora le-a fost aplicat chestionarul a fost recrutat de pe site-ul de matrimoniale Craiglist, ceea ce conduce imediat la supozitia ca acele femei vor fi mai dormice sa intretina raporturi sexuale decat alte femei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Michael Jackson, acuzat de pedofilie într-un nou documentar

Andreea Damian

Shania Twain face schimbări importante în carieră

Andreea Damian

ANDRA a debutat cantand o MANEA cu ADI MINUNE

HBO lansează o mini-serie despre catastrofa de la Cernobîl

Andreea Damian

CALENDAR POPULAR (II): SĂRBĂTORI ŞI TRADIŢII ÎN LUNA DECEMBRIE!

MILEY CYRUS, striptease la petrecerea de 20 ani! FOTO

Scrie un comentariu