Tabu
BEAUTY Slider

Știai că atunci când te machiezi te expui la 200 de substanțe chimice sintetice?

Femeile se expun la mai mult de 200 de substanțe chimice sintetice în timpul sesiunilor de “frumusețe”. Daunele sunt bine documentate, dar în mare parte ignorate

Un număr mare de femei suportă rutina zilnică de aplicare a machiajului. Mai întâi cremă, apoi baza de machiaj, urmează fondul de ten, rimelul, rujul și pudra. Asta dacă folosesc un machiaj cât mai simplu și natural. Femeile care poartă machiaj petrec o medie de nouă zile întregi în fiecare an din viața lor, aplicând-o.

În cartea Drop-Dead Gorgeous, explorând efectele nocive ale produselor cosmetice, Kim Erickson e atentă la cercetarea științifică privind efectele nocive ale produselor chimice din produsele cosmetice de zi cu zi. Ea subliniază că femeile se expun la mai mult de 200 de substanțe chimice sintetice în timpul sesiunii lor de “înfrumusețare”. Daunele sunt bine documentate, dar în mare parte ignorate. Femeile care folosesc în mod regulat ruj și își reaplică pe tot parcursul zilei vor înghiți patru kilograme și jumătate de ruj în timpul vieții.

În Brazilia, se crede că sunt mai multe reprezentante Avon decât membrii forțelor armate. Costă o grămadă de bani pentru a ține pasul cu cele mai recente produse cosmetice, iar o femeie obișnuită cheltuie aproximativ 8 mii sau 9 mii de dolari pe produse de machiaj, pe parcursul vieții. Dar, pe de altă parte, pe scurt, care este rădăcina acestei presiuni asupra femeilor pentru a ne îmbunătăți aspectul natural, în timp ce bărbații nu sunt supuși unei astfel de presiuni.

Presiunea vine tot de la noi, lipsa de încredere a femeilor în aspectul lor natural, 15 la sută dintre femeile heterosexuale care au fost întrebate despre așa-numitele rutine de frumusețe au dezvăluit că aplică machiajul înainte ca partenerul să se trezească, cu un procent de 41 la suta spunând că se simt aiurea dacă nu se machiază.

Presiunea din industria frumuseții este neîncetată. De la naștere până la moarte, femeile sunt bombardate cu mesaje care le spun că nu sunt suficient de frumoase așa, în mod natural. Ni s-a spus să arătăm mai tinere, mai sexy, mai înalte, mai subțiri, mai bronzate, mai ușoare, mai netede și mai bine.

ARTICOLE SIMILARE

Alka o preferă cu ochii închiși – publicitatea a rămas în anii 90

Dora Constantinovici

INNA – topless pe coperta unei reviste

realitatea

Exerciţiul secret cu care Kate Middleton îşi menţine abdomenul tonifiat

Andreea Damian

Bucurestiul in weekend, 20-22 ianuarie

realitatea

Cosmeticele bio – între mit și realitate

Andreea Damian

Scapă de cicatrici și vergeturi cu mocoasă de melc

realitatea

1 comentariu

Daniela 24 January 2019 at 18:14

Foarte interesant articolul, multumesc pentru informatie.

Răspunde

Scrie un comentariu