Tabu
Image default
CULTURE

Stiai ca David Byrne si Fatboy Slim fac un musical despre Imelda Marcos?

Probabil ca orice femeie in toate mintile, cand aude numele Imeldei Marcos, nu se gandeste neaparat la scandalurile politice cauzate de vaduva fostului presedinte filipinez Ferdinand Marcos, ci la pantofi. Munti de pantofi. Mii de pantofi.
Imelda Remedios Visitacion Trinidad Romualdez s-a nascut in 1929 intr-o familie saraca, si a ajuns, la jumatatea anilor 60, prima doamna filipineza.

De atunci, excesele si si renumele de fluturele de otel au facut inconjurul lumii, de mai multe ori. Iar pe 6 aprilie, numele Imeldei a rasunat inca o data, fix acolo unde nu m-as fi asteptat. David Byrne de la Talking Heads si Norman Cook (Fatboy Slim) au creat un album concept, numit Here Lies Love, un musical disco bazat pe povestea vietii Imeldei. Douazeci si doua de voci celebre, printre care se numara Florence Welch, Cyndi Lauper, Tori Amos, Sia si Roisin Murphy au contribuit la proiect.

Ideea proiectului i-a venit lui David Byrne cu cativa ani in urma, cand a citit un articol despre viata de noapte a reginelor frumusetii din anii 70-80. Anturajul de mondeni dependenti de pastile care o inconjura pe Imelda in anii 70, discursurile ei bazate pe coduri binare din care se nasteau copaci si flori, pe care le sustinea cu mandrie oriunde (chiar si in fata Adunarii Generale ONU) au fost surse de inspiratie pentru textele de pe album, care sunt, in mare parte, adaptate direct din cuvintele personajului.

Byrne s-a documentat despre viata Imeldei cu un an inainte de a se apuca de scris versurile impreuna cu Norman Cook, iar singurul lucru pe care l-a evitat pe tot parcursul proiectului a fost musicalul Evita, pentru ca nu crede ca similaritatile dintre cele doua personaje merg mai departe decat faptul ca ambele au avut origini modeste si destine exceptionale.
Imelda Marcos are acum 80 de ani si incearca sa isi relanseze cariera politica, iar Byrne spune ca a incercat, prin musicalul lui, sa faca publicul sa o cunoasca mai bine decat pe o figura excentrica impatimita a pantofilor. 

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 11 martie!

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 76. Nicușor Dan, eternul candidat, a câștigat Capitala. Magazinele chinezești cu rățuște de baie, luate cu asalt

Tabu Tabu

Trei carti pe care trebuie sa le citesti pe vremea asta!

realitatea

Risipă planificată: timpul de viață al mașinilor de spălat a fost redus de la 10 la 7 ani în ultimii ani

realitatea

Viața din borcanul cu cremă

realitatea

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Andreea Damian

Scrie un comentariu