Home > Agenda > Stiai ca Elton John a fost acuzat ca este un complotist?

Stiai ca Elton John a fost acuzat ca este un complotist?

Elton John urmeaza sa sustina un concert in Maroc in luna mai. Ca urmare a acestui fapt, un ziar din Maroc l-a acuzat pe cantaret cum ca vrea sa sustina o campanie de dezincriminare a homosexualitatii in tara cu ajutorul unei conspiratii internationale.

Gay mafia este un termen folosit intens in anii 80 si 90 cand venea vorba despre grupurile de sustinere a drepturilor persoanelor gay din SUA. Este o urmare a termenului Homintern, folosit in reviste in anii 50 pentru a descrie un grup international format din gay aflati in pozitii sociale inalte, care militeaza pentru drepturile comunitatii lor. De atunci, sensul expresiei a intrat in cultura populara, si chiar comunitatea gay il foloseste luand in ras astfel de presupuneri ale unor conspiratii mondiale avand la baza persoane gay. In filme recunoscute ca gay-themed sau gay-friendly, precum Absolutely fabulous, personajele principale recurg de multe ori la gay mafia pentru a-si explica insuccesele profesionale sau o zi in care parul nu le sta cum trebuie. Robin Williams in show-ul sau de pe Broadway, seriale ca Entourage, Nip/Tuck sau The Simpsons au facut glume pe tema gay mafia (cunoscuta si sub numele de Velvet Mafia), si un intreg episod din serialul Will and Grace se bazeaza pe acest concept. In serial, Elton John, invitat special, este chiar seful acestei organizatii.

Homosexualitatea este ilegala inca in Maroc si pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, si, desi autoritatile inchid ochii cand vine vorba de orientarea sexuala a concetatenilor, ea ramane un tabu si este considerate imorala in comunitatile islamice. Kifkif este singura organizatie din Maroc care reuneste actiunile militantilor gay, dar nu este recunoscuta de catre guvern.

Cand, in luna ianuarie, Elton John si-a anuntat concertul din mai de la Rabat, partidul Islamic a protestat impotriva acestui concert si a sustinut ca orientarea sexuala a cantaretului si afisarea ei publica va conduce la o “homosexualizare” a tarii. Membrii Kifkif au raspuns ferm la aceste acuze, sustinand ca sunt nonsensuri, si, se pare, Elton John va putea concerta linistit in Maroc.
In caz contrar, se prea poate ca marocanilor sa nu le mai stea bine parul vreodata.

Articole asemanatoare
Stiai ca tinerii trimit in medie 3339 sms-uri pe luna?
Stiai ca o femeie are in medie 12 haine pe care nu le poarta?
Stiai ca primul roman din lume a fost scris de o femeie?
Åžtiai că Doamna Chiajna era nepoata lui Åžtefan cel Mare?

Comenteaza acest articol

Stiai ca Elton John a fost acuzat ca este un complotist?

by realitatea   1 min
0