Tabu
CULTURE

Stiai ca exista Playboy pentru orbi?

Daca nu stiai, nu este nicio problema. Cel mai  probabil este ca nu ai avut nevoie. Totusi, pentru cei care au nevoie de asa ceva, Hugh Hefner s-a gandit la tot. De aceea s-a relansat Playboy in Braille.

 

Se pare ca Christie Hefner, fiica lui Hugh, se ocupa de acest proiect si ea a fost cea care a declarat ca echipa Playboy s-a mandrit intotdeauna cu faptul ca s-a ocupat de drepturile celor privati de sex. In aceeasi ordine de idei, si persoanele cu o dizabilitate sau alta ar trebui sa beneficieze de munca celor de la Playboy – si, dintre ei, si cei cu probleme de vedere. Gura lumii spune ca vedeta ultimei editii a Playboy pentru nevazatori este Pamela Anderson. Si pentru ca cititorii sa isi faca o idee cat mai clara despre corpul vedetei, sanii ei au fost construiti din cercuri concentrice care sa le sugereze dimensiunile. Lumea mai vorbeste si de o alta caracteristica a Playboy-ului in Braille: vaginometrul – despre care Hefner spune ca va face revista mult mai amuzanta si mai interactiva.

 

Pana aici toate bune si frumoase, daca Biblioteca Congresului, cea care sustinea publicarea acestei reviste (care nu continea reclame sau fotografii), nu ar fi scos din bugetul anului 2009 suma de 103 mii de dolari (adica exact cat costa publicarea a o mie de copii ale revistei). Asta in conditiile in care Playboy-ul era a sasea cea mai populara publicatie din biblioteca. Se pare ca problema cea mai mare care a dus la sistarea fondurilor ar fi fost faptul ca banii cu care se publica revista proveneau din taxele contribuabililor. In cele din urma, problema a fost rezolvata, dupa ce a fost dezbatuta de numeroase comitete privind discriminarea, si Playboy in Braille va fi publicat din nou, dupa ce un procuror districtual a ajuns la concluzia ca Biblioteca Congresului a incalcat drepturilor nevazatorilor stipulate in Amendamentul Unu.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Commited de Elizabeth Gilbert – fragment

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Stiai ca transsexualismul a fost scos de pe lista bolilor mintale?

realitatea

Stiai ca tinerii trimit in medie 3339 sms-uri pe luna?

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu