Home > Agenda > Stiai ca femeile si barbatii gay isi folosesc mai eficient creierul?

Stiai ca femeile si barbatii gay isi folosesc mai eficient creierul?

Se stie deja ca femeile sunt mult mai rapide si mai exacte decat barbatii in ceea ce priveste recunoasterea fetelor. Se pare ca asta se datoreaza faptului ca barbatii se bazeaza numai pe emisfera dreapta a creierului lor cand vine vorba de recunoasterea unei fete pe care au mai vazut-o inainte, in timp ce femeile isi folosesc ambele emisfere.

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Toronto a constatat, insa, ca nu doar femeile se pricep mai bine sa recunoasca fete, dar ca si barbatii gay sunt la fel de inzestrati in aceasta privinta. Psihologul Jennifer Steeves a facut un experiment in care a implicat femei si barbati heterosexuali si gay, dintre care a ales anume stangaci si dreptaci. Toti participantii au vazut fotografii cu zece fete si au avut timp sa le memoreze, desi din fotografii fusesera eliminate detalii precum urechile, parul si diverse semne de pe fata. In cele din urma, cele 10 fotografii au fost amestecate cu alte 50 si aratate foarte rapid participantilor la experiment, care trebuiau sa apese pe un buton ca sa semnaleze aparitia unei fete pe care o mai vazusera.     

 

Rezultatele experimentului au aratat ca barbatii gay si femeile s-au descurcat la fel de bine la test, si cu mult mai bine decat barbatii straight; in timp ce, dintre barbatii heterosexuali, stangacii s-au descurcat mult mai bine decat dreptacii.

 

Se pare ca acest lucru se datoreaza emisferei cerebrale dominante: barbatii gay si femeile isi pun ambele emisfere cerebrale la lucru, si, in plus, se pare ca si puntea care face legatura dintre cele doua emisfere este mai ocupata cu informatii in cazul femeilor si barbatilor homosexuali. Desi inca nu s-au facut teste cu rezonanta magnetica, care ar putea fi concludente, Steeves spune ca nu ar dori sa incerce, mai cu seama pentru ca rezultatele ar putea duce la confuzii legate de orientarea si identitatea sexuala.     

 


Loading...

Comenteaza acest articol

Stiai ca femeile si barbatii gay isi folosesc mai eficient creierul?

by realitatea   1 min
0