Home > Agenda > Stiai ca mamele care fumeaza in timpul sarcinii pot naste viitori criminali?

Stiai ca mamele care fumeaza in timpul sarcinii pot naste viitori criminali?

Studiile din domeniu medical au aratat ca exista o legatura (si una nu buna) intre fumatul in timpul sarcinii si problemele de atentie si de comportament ale copiilor. 
Recent, alte studii au aratat ca exista o legatura stransa si intre fumatul in timpul sarcinii si tendintele criminale ale copiilor. "Incidenta comportamentului criminal este foarte ridicata in perioada adolescentei. Dar exista grupuri care prezinta aceasta tendinta pe tot parcursul vietii, spre deosebire de alte grupuri care prezinta aceste tendinte doar temporar. Privind grupurile de tineri, ele se impart in aceste doua categorii. Tocmai de aceea trebuie sa ne concentram asupra adultilor care pastreaza aceste tendinte toata viata", a spus Angela Paradis, autoarea studiului.
Potrivit cercetarilor, adultii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii, au cu 30% mai multe sanse sa fie arestati decat cei ale caror mame nu au fost fumatoare. De asemenea cei din prima categorie sunt predispusi la recidiva.
Cercetatorii au utilizat informatii provenind de la 3,766 subiecti. Femeile insarcinate au fost chestionate in legatura cu obiceiul lor de a fuma in perioada 1959 si 1966, o perioada in care fumatul in timpul sarcinii nu era considerat ca fiind periculos pentru sanatatea copilului. Raspunsurile acestor femei au fost mai viabile decat ar fi fost cele furnizate in prezent, avand in vedere stigma asociata acum femeilor care fumeaza in timpul sarcinii.
In 1999 si 2000, perioada in care copiii acestor mame au ajuns la varsta adulta, cercetatorii au putut sa verifice evidentele criminale pentru toti acestia. Acestea au fost apoi comparate cu informatiile despre fumat ale mamelor lor. "Desi nu putem spune cu o precizie de 100% ca fumatul in timpul sarcinii reprezinta un risc pentru comportamentul criminal al copiilor o data deveniti adulti, cercetarile actuale sustin ca exista o reala cauzalitate intre acestea", a fost concluzia studiului realizat.


Loading...

1 Response

  1. Adilson

    Ma uit la tine in rolul de tata si parca l-as vedea pe sotul meu!! La fel de grijuliu si el si de enpzert asa cat ii permite timpul..acum baietelul nostru are doi ani jumate si e nebun dupa tati al lui,in week-end cand e acasa tati nici nu mai vrea sa doarma ca sa nu piarda din timpul pretios. Ma simt norocoasa ca ma pot baza pe sotul meu in orice moment si ca se descurca de minune! Asa cred ca se simte si Cristina!

Comenteaza acest articol

Stiai ca mamele care fumeaza in timpul sarcinii pot naste viitori criminali?

by realitatea   1 min
1