Tabu
CULTURE

Stiai ca plasa ta de panza e plina de bacterii?

Un studiu nou, finantat, in mod bizar, de catre American Chemical Society, care lupta impotriva interzicerii plaselor de plastic in California, a ajuns la concluzia ca 12 % dintre plasele de panza sunt infestate cu E coli, care sunt mortale, si ca toate plasele testate au pe ele cel putin un tip de bacterie.

 

Bacteriile se strang in plasele eco pentru cumparaturi din cauza faptului ca cei mai multi dintre cei care le folosesc obisnuiesc sa isi puna si legumele, si carnea, si cartile si tenisii, si aproape orice altceva, in aceeasi plasa.

 

Asa incat, dintre cele 76 de milioane de cazuri de infectii legate de mancare care apar anual in SUA, o parte sunt legate de folosirea neadecvata a plaselor reutilizabile pentru cumparaturi. Pericolul este mult mai mare atunci cand produsele din carne cruda si legumele si fructele, care sunt mancate de cele mai multe ori fara sa fie gatite, stau in aceeasi plasa.

 

Insa, totusi, aceasta problema are o solutie. Pentru ca studiul respectiv a aflat si ca utilizatorii de plase refolosibile nu obisnuiesc sa isi spele plasele (97% dintre ei), ceea ce ar conduce la disparitia a 99% dintre bacterii, iar unii dintre respondenti au afirmat chiar ca nu si-au spalat niciodata plasele pentru cumparaturi, este foarte posibil ca aceasta problema sa dispara urgent odata ce oamenii s-ar obisnui sa isi curete plasele. Deci bacteriile nu sunt o scuza suficient de buna incat sa renuntam la plasele noastre eco din panza.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

50 Cent vine în România! Cât costă un bilet la concert

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 50. Infrastructura o ia de la 0

Andreea Damian

Kacey Musgraves: „Femeile produc muzică mai bună decât bărbații”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Descopera cele mai vizionate filme de Craciun. Reuneste-ti familia si hai la maraton!

realitatea

Vedete nascute pe 22 august!

realitatea

Scrie un comentariu