Tabu
CULTURE

Stiai ca pumele sunt back in fashion?

Conceptul de puma, adica femeie trecuta bine de 40 de ani care se intalneste cu barbati mult mai tineri nu mai e un secret inca de la primele operatii estetice ale lui Demi Moore. Iar acum, cu nominalizarea lui Courteney Cox la Globurile de Aur pentru rolul din Cougar Town, pumele par sa acapareze din ce in ce mai mult teren.

Probabil ca prima puma din istorie apare in Biblie, si este sotia lui Potifar, cea care se ocupa de seducerea tanarului Iosif. Phaedra facea, si ea, parte din aceeasi categorie de femei indraznete. Ecaterina cea Mare a Rusiei, care a domnit vreme de 34 de ani, si-a incheiat viata intr-o relatie cu un barbat cu 40 de ani mai tanar decat ea. Scriitoarele Colette, Anais Nin, actrita Mae West (care s-a casatorit cu un barbat cu 30 de ani mai tanar decat ea si care aparea in filmul Sextet la varsta de 84 de ani), si contemporanele noastre, Demi Moore, Madonna si Mariah Carey si-a facut, si ele, un nume datorat faptului ca prefera  barbatii mai tineri, sau, mai degraba, pentru ca refuza sa imbatraneasca. Reprezentante ale unui curent care afirma ferm ca 40 este noul 20, aceste femei puternice sunt de multa vreme mai mult decat niste figure placute: sunt femei care au o cariera a lor si care nu par sa se gandeasca de doua ori atunci cand vine vorba sa obtina ceea ce isi doresc. Predecesoarea lor fictiva, Mrs Robinson din filmul “Absolventul”, jucata de Anne Bancroft, este un adevarat icon pentru comunitatea pumelor, iar replica ei, “would you like me to seduce you? Is that what you’re trying to tell me?”, a facut istorie. Iar daca conceptul de comunitate a pumelor va aduce un zambet pe buze, ei bine, aflati ca exista o astfel de comunitate, iar in 2009 s-a tinut primul Cougars Convene, la Palo Alto in California. Tot acolo a fost incoronata Miss Cougar America, in persoana Gloriei Navaro; iar astazi, 22 ianuarie 2010, are loc cea de-a doua intrunire oficiala a comunitatii.

Iar pentru cei care au impresia ca relatiile dintre pume si pretendentii lor mult mai tineri sunt cel putin ciudate, aflati ca in mai toate culturile occidentale exista regula “jumatate din varsta plus 7”, regula care impune  sa nu te intalnesti niciodata cu cineva care are mai putin de jumatate din varsta ta plus 7 ani. Asta daca era nevoie de o regula care sa faca lucrurile acceptabile soc

ARTICOLE SIMILARE

JR a plecat definitiv dupa JOCK si MISS ELIE! A murit LARRY HAGMAN

Madonna va regiza filmul despre viaţa ei

Andreea Damian

Un artist a ilustrat cum serviciile secrete ne supraveghază smartphone-urile

realitatea

Regina se adresează supușilor. Ce mesaj special transmite națiunii afectate de pandemie

Andreea Damian

Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă să rezolvăm criza climatică?

Andreea Damian

Alina Pușcău dă moda pe muzică

realitatea

Scrie un comentariu