Tabu
Image default
CULTURE

Stiati ca barbatii in varsta fac sex mai mult si mai bine decat femeile in varsta?

Daca stau bine sa ma gandesc, nici macar nu ma intereseaza acest subiect, dat fiind ca nu am de gand sa traiesc prea mult. Totusi, British Medical Journal a stabilit, intr-un studiu, ca 67% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 65 si 74 de ani au facut sex anul trecut. Spre deosebire de femei, dintre care doar 40% au fost active sexual.

Toata lumea spune ca barbatii se gandesc la sex, dar cred ca nimeni nu se astepta sa se gandeasca, si, mai mult, sa faca sex pana mor. Mai mult de o treime dintre barbatii cu varste cuprinse intre 75 si 85 de ani fac sex, in timp ce 17 procente dintre femeile apartinand aceleiasi grupe de varsta mai sunt active sexual.

Diferentele constatate pe parcursul desfasurarii studiului par sa se datoreze starii de sanatate a persoanelor chestionate. Se pare ca o viata sexuala sanatoasa este asociata obligatoriu cu o stare buna de sanatate. Oamenii activi sexual par sa fie mai sanatosi, iar oamenii sanatosi tind sa fie mai activi sexual si sa traiasca mai mult, asa ca lucrurile se invart in cerc. Se poate, deci, ca implinirea sexuala sa conduca la o sanatate buna, sau ca sanatatea sa faca sexul mai bun. Sau amandoua.

Oricum, ideea centrala a studiului este ca un barbat de 30 de ani are in fata inca cel putin 35 de ani de activitate sexuala, in timp ce o femeie de 30 de ani poate sa se astepte la cel mult 31 de ani de sex.
Si, cum femeile traiesc cu aproximativ 5 ani mai mult decat barbatii si isi incep viata sexuala mai tarziu, asta inseamna ca au parte de mult mai multi ani fara sex. 

De asemenea, se pare ca femeile in varsta se bucura mult mai putin de sex decat barbatii. Femeile casatorite cu varste cuprinse intre 57 si 64 de ani, care nu au divortat sau nu sunt vaduve au declarat ca fac aproximativ tot atat sex ca si barbatii de aceeasi varsta, dar in timp ce 77% dintre barbati sunt interesati de sex, numai 36% dintre femei manifesta acelasi interes. Asta ar putea insemna ca multe femei in varsta fac sex desi nu vor sa faca.

ARTICOLE SIMILARE

ZAVORANCA saltata de politie in timp ce lua MITA 10.000 euro!

realitatea

Literatură în imagini

realitatea

Duffy – Rockerferry- deluxe edition

realitatea

SAGA Festival debutează pe cea mai mare scenă din România

Andreea Damian

Mari expozitii la Viena, in prima jumtate a anului 2015

Vedete nascute pe 25 august!

realitatea

Scrie un comentariu