Home > Agenda > Ştiaţi care sunt cauzele atacului cerebral?

Ştiaţi care sunt cauzele atacului cerebral?

Este greu de crezut că suflatul nasului în batistă sau băutul cafelei pot fi dăunătoare. Dar pentru unele persoane aceste acţiuni repetate zilnic pot determina un atac cerebral.
Potrivit unui nou studiu realizat de Societatea Americană de Neuroradiologie Intervenţională şi Terapeutică, 1 din 15 oameni au un anevrism al creierului,  o zonă periculos de slabă aflată în legătură cu vasele de sânge din creier. Se pare că toate anevrismele cerebrale au potenţialul de a ceda şi de a sângera, însă numai o parte dintre acestea cedează cu adevărat.

În Statele Unite acest lucru are o frecvenţă de 25.000 până la 27.000 de cazuri pe an. Este bine de ştiut totuşi că, o dată ce, la nivelul creierului apare o hemoragie, atunci se produce şi atacul cerebral care, în 40% dintre cazuri, este fatal.
Câţiva cercetărori de la Centrul Universitar Medical din Utrecht au realizat un experiment pe 250 de pacienţi care au suferit un atac cerebral cauzat de un anevrism cerebral. Subiecţii au fost întrebţi despre potenţialele cauze care au dus la atacul cerebral. Pe baza răspunsurilor date de subiecţi, cercetătorii au identificat opt cauze principale ale atacului cerebral:
1. consumul de cafea (10,6%)
2. exerciţii fizice intense (7,9%)
3. suflatul nasului (5,4%)
4. sexul (4,3%)
5. dificultăţi la defecat (3,6%)
6. consumul de Cola (3,5%)
7. sperieturile (2,7%)
8. supărarea (1,3%)

Legătura dintre toate acestea este aceea că ridică subit nivelul presiunii sângelui. Iar presiunea sângelui este cunoscută drept un factor de risc în cazul atacurilor cerebrale.

Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Comenteaza acest articol

Ştiaţi care sunt cauzele atacului cerebral?

by realitatea   1 min
0