Home > Agenda > Ştiaţi de ce încărunţeşte/albeşte părul?

Ştiaţi de ce încărunţeşte/albeşte părul?

Cea mai simplă şi, în acelaşi timp, cea mai logică explicaţie pentru faptul că părul uman devine cărunt sau chiar alb este înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, unii omeni încep să încărunţească când sunt încă tineri. Care este explicaţia acestui fapt?
Pnetru început, trebuie să ştiţi că, părul grizonat este la fel de sănătos ca şi celeleltae tipuri de păr. Singura diferenţă pierderea culorii care este datorată unei depigmentări treptate a celulelor din firul de păr.
În general, vârsta la care pigmenul părului începe să moară este determinată genetic. Prin urmare, dacă membrii familiei au început să încărunţească la o anumită vârstă, vă puteţi aştepa la acelaşi fenomen în jurul aceleiaşi vârste şi în cazul dumneavoastră.
Majoritatea femeilor caucazirne încep să se confrunte cu această problemă încă înainte de a împlini vârsta de 40 de ani. Există însă şi persoane al căror păr nu albeşte nici după vârsta de 50 de ani.
Pe lângă îmbătrânire, există şi alţi factori (naturali sau nu) care pot contribui la albirea părului:
1. lipsa vitaminei B din organism,
2. probleme cu glanda tiroidă,
3. fumatul,
4. tratamentul pentru anumite boli precum cancerul.

Cel puţin în cazul femeilor, o soluţie salvatoare în cazul părului alb este vopsirea acestuia. În acest caz, sunt recomandate totuşi produsele profesionale care au avantajul că nu deteriorează firul de păr.

Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Comenteaza acest articol

Ştiaţi de ce încărunţeşte/albeşte părul?

by realitatea   1 min
0