Tabu
Image default
CULTURELIFESTYLESlider

Știința din spatele unor cadouri bune și speciale pe care să le oferi de Crăciun

Este sezonul cadourilor, va trebui deci să fii atent cui oferi un cadou, dar și cât de mult vei cheltui și, cel mai important, dacă vei provoca plăcere prin ceea ce oferi.

„Alegerea cadoul greșit poate fi ceva riscant pentru relații, deoarece spune că nu ai nimic în comun cu omul căruia îl oferi”, spune Elizabeth Dunn, profesor de psihologie la Universitatea din Columbia Britanică. Cercetările ei au arătat, de asemenea, că cadourile nedorite pot avea uneori un impact negativ asupra percepției receptorului asupra potențialului viitor al unei relații. Deoarece nu vrei să oferi un cadou care să provoace mai mult rău decât bine, cum poți să fii sigur că ai ales un cadou pe care îl va iubi destinatarul? Psihologia poate veni cu răspunsul corect.

Cercetările au demonstrat de fapt că și dacă vei cheltui mai mult asta nu garantează întotdeauna că un cadou va fi mai bine primit. Un studiu a descoperit că, cu cât este mai scump un cadou, cu atât mai mulți dintre cei care-l ofereau se așteptau să fie mai apreciat. Dar, în timp ce aceștia credeau că cheltuielile au transmis mai multă dragoste sau afecțiune în funcție de preț, primitorii nu au asociat prețul cu nivelul lor de apreciere. Cu alte cuvinte, s-ar putea să nu fie la fel de interesant să te uiți la un prieten sau la un membru al familiei să deschidă cadoul care reprezintă un abonament pentru, să zicem, un canal de televiziune streaming online, așa că este mai puțin probabil să oferi unul. Dar un destinatar poate să iubească de fapt enorm cadoul, deoarece este un cadou de care se poate bucura de mai multe ori, în timp.

De asemenea, nu te agăța de ideea că vrei să oferi cel mai original cadou care s-a văzut vreodată. Uneori, ceva pe care mulți oameni îl doresc sau mulți alții vor să aibă poate fi exact ceea ce își dorește cineva.

Un studiu a arătat că avem tendința de a ne concentra pe trăsăturile unice ale personalității unui om căruia îi oferim cadoul. Dar această hiper-specificitate ne face să ignorăm alte aspecte ale dorințelor și nevoilor lor. De asemenea, tindem să dorim să cumpărăm diferite cadouri pentru mai multe persoane, chiar dacă toate ar putea fi mai fericite dacă ar primi exact același lucru.

ARTICOLE SIMILARE

Bianca Dragusanu si-a schimbat look-ul inainte de nunta?

Exclusiv! Dragos Bucur pe terenul TABU

realitatea

Desert de vara – Mini Pavlove cu fructe de padure

realitatea

Oana şi Viorel Lis, părinţi pentru prima oară

Andreea Damian

De ce mâncăm mai mult decât avem nevoie – e bine să citiți asta acum, de sărbători

realitatea

Celebritati nascute pe 26 mai!

realitatea

Scrie un comentariu