Tabu
HEALTH

Stresul cronic, un „cocktail rău” pentru inimă

stresul cronic

Stresul cronic dăunează grav sănătății inimii. Și oamenii sunt foarte stresați în aceste zile, notează medicii.

În fiecare zi se văd efectele pandemiei de COVID-19 asupra stresului și a sănătății inimii. Izolarea socială în timpul pandemiei, în special în rândul persoanelor în vârstă, a făcut mai mult rău.

Cum afectează stresul cronic inima?

Inima ta lucrează mai mult tot timpul, tensiunea arterială este mai mare, ritmul cardiac este mai rapid. Afectează coagularea sângelui: sângele devine mai puțin clar, mai coagulabil, ceea ce crește riscul de tromboză. Totul se datorează adrenalinei, norepinefrinei și există, de asemenea, cortizol care intră în joc prin creșterea nivelului de zahăr din sânge în sânge. Prin urmare, diabetul este mai puțin bine controlat.

Stresul creează, de asemenea, o stare inflamatorie. Când un segment pe o arteră coronară se rupe și provoacă un atac de cord, este de obicei cauzată de inflamația sa. Și, în plus, cortizolul secretat cronic provoacă o scădere a imunității – ceea ce este cu adevărat nedorit într-o pandemie. Totul este un cocktail prost.

Este imposibil sa eviți toate sursele de stres. Oricum, ai vrea să faci acest lucru? Viețile noastre sunt pline de provocări fizice și fiziologice care adaugă savoare vieții și uneori îți oferă recompense satisfăcătoare. Însă, deși nu poți șterge cu ușurință toate sursele de stres, poți învăța să le percepi și să le gestionezi în mod diferit.

ARTICOLE SIMILARE

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea aII-a

realitatea

Studiu: 5 obiceiuri pe care mamele trebuie să le respecte pentru a reduce riscul de obezitate la copii

Andreea Damian

Femeile care suferă un infarct mor inutil din cauza discriminării de gen în accesul la asistenţă medicală

Andreea Damian

Evită acești cinci factori de risc și trăiești mai mult

Andreea Damian

Cum sa ai parte de un tratament relaxant pentru corpul tau si cum poti scapa de stres

realitatea

Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?

Andreea Damian

Scrie un comentariu