Home > Health > Diete > Studiu: 5 obiceiuri pe care mamele trebuie să le respecte pentru a reduce riscul de obezitate la copii

Studiu: 5 obiceiuri pe care mamele trebuie să le respecte pentru a reduce riscul de obezitate la copii

obezitate

Obezitatea infantilă este o problemă de sănătate publică. Avem toate motivele să ne îngrijorăm, pentru că, în acest moment, procentul copiilor obezi depășește 24,5%. Aceștia prezintă un risc ridicat de apariție a diabetului zaharat, a bolilor de inimă sau a oricăror alte afecțiuni medicale.

Un studiu efectuat de experții de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard a identificat 5 obiceiuri sănătoase pe care mamele le pot urma pentru a-și ajuta copiii să nu devină obezi mai târziu. Conform cercetătorilor, copiii mamelor care respectă aceste reguli sunt cu 75% mai puțin suspeptibili să devină obezi în comparație cu cei ai căror mame nu le urmează.

Iată care sunt cele 5 obiceiuri!

  1. Urmați o dietă sănătoasă!
  2. Faceți sport!
  3. Mentineți sub control greutatea corporală!
  4. Consumaț alcool cu moderație!
  5. Nu fumați!

În plus, atunci când atât mama, cât și copilul au urmat aceste cinci obiceiuri sănătoase, riscul de obezitate a scăzut cu 82% în comparație cu mamele și copiii care nu au făcut-o.

Cercetătorii au descoperit o legătură între mamele stresate și copiii supraponderali

„Studiul nostru a fost primul care a demonstrat că un stil de viață sănătos, în general, elimină factorii de risc atunci când vine vorba de obezitatea copiilor”, spune autorul principal al studiului, Qi Sun, profesor asociat la Departamentul Harvard Nutriție.

Dar obiceiurile sănătoase nu sunt singurii factori determinanți. Oamenii de știință au arătat că și genetica joacă un rol important în ceea ce privește obezitatea infantilă. Pentru a ajunge la aceste concluzii, aceștia au analizat datele de la 24.289 de copii născuți din 16.945 de femei care au participat deja la un studiu anterior. În timpul analizei, cercetătorii și-au concentrat atenșia asupra legăturilor dintre stilul de viață și obiceiurile mamei și riscul de obezitate în rândul copiilor lor, cu vârste cuprinse între nouă și 18 ani.

Articole asemanatoare
obezitate
Legătura strânsă dintre obezitate și depresie ar trebui să le îngrijoreze mai mult pe femei
singurătatea
Singurătatea este mai periculoasă pentru sănătate decât obezitatea
Hygge, sau cum sa te bucuri intotdeauna de viata
De ce femeile japoneze sunt mereu fresh si in forma?

Studiu: 5 obiceiuri pe care mamele trebuie să le respecte pentru a reduce riscul de obezitate la copii

by Andreea Damian   1 min
1