Tabu
Psihologie Slider

Studiu: Anorexia nu este doar o afecțiune psihică

anorexia

Originile tulburării de alimentare anorexia nervoasă se regăsesc atât în minte cât și în corp, potrivit unui studiu internațional. Anorexia este văzută ca o boală psihică gravă. Dar medicii de la King’s College din Londra au arătat că schimbările legate de ADN-ul anumitor persoane au modificat modul în care procesau grăsimi și zaharuri și le-ar putea ajuta să-și înfometeze corpul.

Ce este anorexia?

Este o tulburare de alimentare care îi determină pe oameni să piardă cât mai multă greutate posibil, consumând puțin și uneori făcând exerciții fizice în exces. Persoanele care suferă de anorexie au adesea o imagine distorsionată a lor înseși și se pot simți grase chiar dacă sunt periculos de subponderale.

Anorexia nervoasă este cea mai letală dintre toate bolile psihiatrice și afectează între 1% și 2% dintre femei și între 0,2% și 0,4% bărbați. Pe termen lung, anorexia poate afecta mușchii, oasele, inima, fertilitatea și poate fi fatală. Din fericire, poate fi tratată printr-o combinație de intervenții psihologice, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă (CBT) și programele de refacere bazate pe familie care urmăresc să readucă oamenii la o greutate sănătoasă, cu sprijinul familiei lor.

Anorexia este și o boală metabolică, nu doar psihică

Cercetătorii – mai mult de o sută de cadre universitare din diferite țări – au studiat AND-ul a 16.992 de persoane cu anorexie și a 55.525 de persoane sănătoși, din 17 țări.

Studiul internațional a identificat opt mutații genetice legate de anorexia nervoasă, depresie și tulburarea obsesiv-compulsivă. Se sugerează că anorexia este, cel puțin parțial, o tulburare metabolică și nu pur psihiatrică așa cum s-a crezut anterior.

Rezultatele cercetării au fost publicată luni în revista Nature Genetics. Anorexia nervoasă este o boală gravă care poate pune viața în pericol, printre simptomele sale incluzându-se o greutate corporală mică, o teamă imensă de a se îngrășa și o imagine a corpului distorsionată.

Deși par sănătoase, genele responsabile cu metabolismul par să se combine cu gene legate de probleme psihiatrice pentru a crește riscul de anorexie. Aproximativ jumătate din cazurile de anorexie se explică prin genetică, restul fiind atribuite evenimentelor din viață și altor factori.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Linda Hamilton, antrenament dur cu preparatorul fizic al Serenei Williams

Andreea Damian

Naomi Campbell, ritual de beauty în 10 minute

Andreea Damian

Pasta de roșii ar putea îmbunătăți fertilitatea masculină

realitatea

Vedete nascute pe 7 octombrie!

realitatea

Exclusiv! Andra ar putea colabora cu un solist internațional

Tabu Tabu

Cat Eyes: un machiaj usor de realizat dar de efect

realitatea

Scrie un comentariu