Home > Lifestyle > Studiu: când sunt femeile cu adevărat fericite

Studiu: când sunt femeile cu adevărat fericite

fericite

Femeile căsătorite și fără copii sunt cele mai fericite ființe din lume. Și există probabilitatea ca acestea să trăiască mai mult decât cele căsătorite și au deja copii, potrivit expertului în fericire, Paul Dolan. Profesorul de științe comportamentale la London School of Economics susține că cele mai recente dovezi științifice au arătat că markerii tradiționali utilizați pentru a măsura succesul nu au fost corelați cu fericirea – în special căsătoria și creșterea copiilor.

„Persoanele căsătorite sunt mai fericite decât alte subgrupuri ale populației, dar numai atunci când soțul/soția se află lângă ei când sunt întrebate cât de fericite sunt. Când partenerul de viață nu este prezent, răspunsul este negativ”, spune expertul. Potrivit științei, citează The Guardian, bărbații sunt fericiți numai într-o relație de cuplu, oficializată. În schimb, femeile se simt „mizerabil”.

Un studiu publicat anul trecut arăta că implicarea unei femei într-o relație a devenit o sarcină dificilă pentru ea. Femeile alocă timp şi bani pentru întreţinerea aspectului fizic, se ocupă de sarcinile casnice şi fac eforturi pentru a rezolva problemele de cuplu.Cele singure au mai mulți prieteni și se relaxează făcând mai multe activități, sunt independente, fac ceea ce-și doresc și nu au nevoie de nimeni, în comparație cu cele care au un partener stabil.

Se pare că doar bărbații au numai avantaje de pe urma căsătoriei: sunt mai siguri pe ei, viața lor e mai puțin riscantă, vor câștiga mai mult la locul de muncă și vor trăi mai mult. Femeile, pe de altă parte, trebuie să se împace cu ideea că poate vor muri mai devreme dacă se vor căsători, deoarece „căsătoria le afectează sănătatea”.

Studiul lui Paul Dolan se bazează pe date oferite de American Time Use Survey (ATUS), care a comparat nivelurile de plăcere și insatisfacție la persoane căsătorite, necăsătorite, divorțate, separate și văduve. Rezultatele cercetării arată că nivelurile de fericire la femeile căsătorite era mai mari decât la cele necăsătorite, dar numai pentru că soțul lor s-a aflat în preajmă când au participat la studiu.

În ciuda beneficiilor pe care le oferă celibatul, Dolan susține totuți că femeile necăsătorite pot întâmpina prejudecăți. Societatea consideră uneori că o femeie este cu adevărat mulțumită doar dacă e căsătorită și are copii.


Studiu: când sunt femeile cu adevărat fericite

by Andreea Damian   2 min
3