Tabu
PsihologieSlider

Studiu: De ce e bine să ceri o mărire de salariu la prânz și să faci sex la ora 22.00?

Un studiu britanic recomandă să nu pui gura pe cafea înainte de 9.00 şi nici să ceri o mărire de salariu la prânz, potrivit Daily Mail. Cercetătorul britanic Daniel Pink sugerează schimbările de dispoziție sunt o consecinţă a reacţiilor chimice din organismul nostru, dar pot fi predictibile. Experții au dezvăluit care sunt momentele potrivite pentru fiecare activitate în parte.

V-aţi întrebat vreodată de ce vă simțiți mizerabili la ora 14.00, sunteţi leneşi la 15.00 şi deodată deveniţi fericiţi la ora 18.00? Starea de spirit depinde de reacţiile chimice din organismul nostru, cred specialiștii. Iar principalii vinovaţi de modificările de stare sunt cortizolul (hormonul stresului) şi serotonina (neurotransmiţătorul fericirii). Două mari studii au descoperit că nu doar cei doi hormoni sunt vinovați de schimbările de state. Aici intervin și nivelul de zahăr din sânge, nutrienţii din mâncare şi nivelul de minerale şi vitamine din sânge.

Ţinând cont de aceste fluctuaţii hormonale, iată ce este bine să faci ca să eviți stările mizerabile pe care le trăiești după prânz!

La ora 6.00 trebuie să ne gândim la ţeluri personale şi să visăm frumos cu ochii deschişi.

La ora 7.00, când creşte nivelul testosteronului e bine să mâncăm nuci, proteine, seminţe şi fructe pentru a ne regla nivelul zahărului din snge.

La ora 8.00 este recomandată o plimbare în aer liber, exerciţii în faţa ferestrei sau o înviorare.

La ora 9.00 avem voie să ne delectăm cu o cafea și să ne bucurăm de beneficiile ei.

La ora 10.00 trebuie să ne punem pe treabă.

La 11.00, este bine să facem câteva exerciţii de respiraţie pentru a reduce nivelul cortizolului din sânge.

La ora 12.00, e recomandat să daţi telefoane importante, să demeraţi negocieri şi să cereţi măriri de salariu.

La ora 13.00 e indicat să alergați sau să ascultați muzică cu volumul la maximum, pentru a preveni moleșeala adusă de ora 14.00.Tot acum e momentul să beți a doua cafea pe ziua respectivă.

Studiile arată că între orele 14.55 și 17.00 nivelul de serotonină scade, deci și productivitatea noastră scade, de aici randament ZERO.

După ora 17.00 starea de spirit se îmbunătăţeşte, iar ora 18.00 atingem punctul de maximă fericire al zilei.

Studiile arată că începând cu ora 19.00, nivelul de cortisol scade, deci e momentul pentru un pahar de vin. Această stare de relaxare durează până după ora 20.00. Crește nivelul de oxitocină, care induce o stare de calm. După ora 21.00, devii puțin prea nervos, deoarece crește din nou nivelul cortisolului. Aici intervine melatonina, hormonul somnului, care începe ușor să se secrete în sânge. În timp ce te pregătești de somn, e bine să iei în considerare că ora 22.00 e ideală pentru o partidă de sex, crede Dr Paul Kelley, expert în ritm circadian. Orgasmul este asociat cu secreția oxitocinei, hormonul relaxării și al stării de bine. Ei bine, ora 23.00 ar trebui să te prindă în pat. Pentru un somn liniștit, încearcă să asculți câteva minute muzică clasică sau să bei un ceai de valeriană.

 

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Bănică, nevoită să poarte sutien chiar și când doarme. Care e motivul

Andreea Damian

Loredana, o nouă apariție sexy în izolare

Tabu Tabu

5 lucruri în care trebuie să investești dacă organizarea lucrurilor este hobby-ul tău preferat

Andreea Damian

Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2021. Zodia care se trezește într-un iureș de certuri

Andreea Damian

Cuplurile anului 2016

realitatea

50 Shades of Grey – o recenzie sincera si subiectiva

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu