Home > beauty > Studiu: Fericirea ingrasa

Studiu: Fericirea ingrasa

Daca inainte se credea ca persoanele triste se ingrasa cel mai mult, pentru ca isi ineaca amarul in mancare, ultimele cercetari schimba radical aceasta idee si aflam ca ne ingrasam mai repede atunci cand suntem fericiti.

Un studiu creat de psihologii de la Universitatea Maastricht din Olanda a relevat ca 75% dintre oameni sunt influentati de starea emotionala atunci cand mananca, iar cele mai multe calorii sunt consumate atunci cand sunt fericiti, decat atunci cand sunt suparati, scrie DailyMail.

In experiment au fost studiati mai multi studenti, carora li s-au aratat mai multe filmulete din show-uri TV pentru a le transmite emotii positive, neutre sau negative. Dupa vizualizarea clipurilor, li s-au oferit chipsuri si ciocolata, iar cercetatorii au masurat nivelul de calorii consumate dupa fiecare scena. Astfel, au observat ca studentii clasificati ca mancatori emotionali in testele anterioare, au mancat mai mult dupa ce au vizionat clipuri positive, care creau un sentiment de fericire, decat dupa ce le vizionau pe cele negative.

Aceste descoperiri ar putea fi valoroase pentru tratarea obezitatii. Ele subliniaza importanta emotiilor pozitive in supraalimentare, care sunt adesea trecute cu vederea.”, concluzioneaza cercetatorii.

Cu alte cuvinte, de fapt, atunci cand suntem tristi, demoralizati, mancam mai putin si chiar evitam mancarea. Cand suntem fericiti, nu ne mai pasa cate calorii avem in farfurie.

Acesta este un tipar comun. Exista doua mecanisme diferite care se intampla atunci cand mancam cand suntem fericiti si atunci cand suntem tristi.”, spune psihologul Dr. Christy Fergusson.

Cand ne simtim demoralizati sau plictisiti, mancam pentru a aduce o schimbare in fizionomia noastra. Mancarea ne ofera un nivel de zahar si o stare de bine datorita serotoninei, care poate imbunatati starea de spirit, temporar. Cand suntem relaxati si fericiti, nu ne mai obsedeaza caloriile. Ne scuturam de ideile culturale despre ce ar trebui sau nu sa mancam, ce ar trebui sau nu sa cantarim si mancam pentru ca este o sursa mare de placere.”, completeaza psihologul.

In concluzie, atunci cand suntem fericiti, nu ne pasa de calorii sau ca ne putem ingrasa, ci ca ne simtim bine.

Ganditi-va la orice sarbatoare, de la aniversare si nunti, la o vineri seara, care implica mancare. Sa te bucuri de mancare fara sa masori caloriile sau fara sa te judeci este un mod sanatos de a te bucura de viata.”, mai adauga Dr. Christy Fergusson.

Acest mod de a trai momentul este motivul pentru care majoritatea dintre noi ne ingrasam de sarbatori sau atunci cand plecam in vacanta, Dar, mai bine, fii fericita si impune-ti un stil alimentar mai sanatos, decat sa fii trista si mai slaba.

Articole asemanatoare
Ziua Internațională a Fericirii
Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața
creierele mai mici
Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”
fericirea
Auditul bucuriei: cum să te distrezi mai mult în 2020

1 Response

  1. Pingback : Principala cauza a ingrasarii femeilor! | Bucătăria pentru toți

Comenteaza acest articol

Studiu: Fericirea ingrasa

by   1 min
1