Home > Health > Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

Îmbrățișarea copiilor ajută la dezvoltarea creierului acestora – dragostea lucrează în moduri misterioase. Ne-am născut să iubim și, după cum se dovedește și științific, dragostea și afecțiunea sunt necesare atât pentru dezvoltarea emoțională cât și pentru cea fizică.

Rolul oxitocinei

Oxitocina este un hormon și un neurotransmițător pe care o produce hipotalamusul și o secretă glanda pituitară. Oamenii de știință au identificat-o pentru prima oară în 1906. Oxitocina este esențială în procesul de naștere la mamifere, stimulând contracțiile uterine și alăptarea. Ulterior, studiile i-au găsit un rol mult mai profund potrivit căruia oxitocina afectează interacțiunea socială și legătura dintre oameni. Oamenii de știință o mai numesc “hormonul dragostei”.

Psihologic vorbind, substanța este un facilitator al legăturii dintre aceia care au caracteristici similare, hormonul încurajează distincția între membrii grupului și cei din afara grupului și pune în mișcare favoritismul față de membrii grupului și prejudecățile împotriva celor din afara grupului. Acest hormon special este prezent la ambele sexe, stimulând toate aspectele procesului reproductiv, începând cu încrederea și excitarea sexuală. Oxitocina stimulează centrele de plăcere și de recompensă și este baza neurologică a legăturilor sociale.

Creierul ne recompensează pentru că trăim și interacționăm cu alți oameni. Oxitocina crește sentimentele de încredere, care sunt intrinsece tuturor relațiilor personale apropiate.

Oamenii sunt animalele sociale

Unele specii de animale sunt solitare, dar oamenii sunt un fel de animale sociale. Incluziunea socială și interacțiunea sunt necesare pentru supraviețuirea noastră. Acest lucru devine evident atunci când devenim social izolați, începând cu depresia care se poate instala și adesea culminând cu boli.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a-i determina pe copii să mănânce legume
Când și de ce a devenit drăguț să îmbraci copiii în costume de animale?
Halloweenul pentru hateri: păcălește copiii cu varză de Bruxelles învelită în ciocolată
Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

Comenteaza acest articol

Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

by realitatea   1 min
0