Tabu
Image default
BEAUTY What's hot

Studiu: Nu pantofii cu toc te fac mai atrăgătoare

O vorbă românească spune că ”Baba suferă la frumusețe.” Însă, nu se aplică atunci când vei fi o femeie în vârstă, ci de la orice vârsta. În traducere liberă: vrei să fii frumoasă? Atunci nu te plânge de durere când te epilezi, nici că faci prea mult efort la sală sau că mergi mult pe tocuri prea înalte. În cazul sportului și epilatului ai deja la dispoziție alternative mai blânde, dar ce-ai spune dacă ai afla că nu tocurile te fac mai atrăgătoare și că poți să mergi confortabil char și în papuci, fiind la fel de sexy? Sau că îți provoacă mai mult rău decât bine (fie binele chiar și o cafea cu tipul care îți place)? Ai crede?

Sexy și fără tocuri
Conform unui studiu realizat la Universitatea Portsmouth, din Anglia, nu tocurile te transformă într-o femeie sexy, ci mersul. Se credea că atunci când ai tocuri, te simți mai încrezătoare în propriul sex-appeal și acesta ar fi motivul. Dar, nu! De fapt, mergi altfel. După ce le-au fost arătate mai multe filme cu femei mergând, care purtau încălțăminte cu toc sau fără toc, voluntarii (bărbați și femei) au cotat femeile ca fiind mai tinere și mai atrăgătoare când purtau pantofi cu toc, decât atunci când aveau încălțăminte cu talpă plată. “Conform indicatorilor, tocurile modifică mersul într-un mod în care femeile par mai feminine (mai multă mișcare din șold, umerii sunt mai drepți și pașii sunt mai mici).”, explică Paul Morris, profesor de psihologie la Universitatea din Portsmouth, pentru independent.co.uk.

Efectul a fost puternic, chiar și când a fost vorba de un toc de înălțime relativ mică. Așa că, dacă nu ești o adeptă a încălțămintei cu toc, dar vrei să pari la fel de atrăgătoare ca și cum ai purta, studiază cum mergi atunci când ești la 10 cm înălțime și te miști precum Pantera Roz și adaptează mersul atunci când porți sandale fără toc.

90% dintre femeile care poartă tocuri au probleme la nivelul picioarelor
Mersul pe tocuri îți poate aduce multe probleme de sănătate, după cum a relevat un alt studiu, creat de Colegiul de Podiatrie din Anglia, publicat de dailymail.co.uk, care a confirmat ceva ce știam deja și chiar simțit: că majoritatea femeilor au dureri de picioare atunci când poartă pantofi cu toc. Dar mai mult, 90% dintre ele au probleme de sănătate la nivelul picioarelor, pentru că încălțămintea nu este potrivită. Purtarea îndelungată a încălțămintei cu toc micșorează tendonul lui Ahile, de aceea, când încerci să revii cu picioarele pe pământ ai dureri.

Cu toate acestea, cu cât e mai mare tocul, cu atât îți va clătina corpul în față și va trebui să stai pe spate pentru a compensa. Acest efort îți poate modifica poziția pelvisului și poate cauza o compresie a coloanei.”, a declarat Mike O’Neill, consultant podiatru în cadrul colegiului.

Orice pantofi cu tocuri mai mari de 5 cm reprezintă o problemă”, a mai adăugat acesta. Specialiști au observat o serie de probleme provocate de purtarea încălțămintei cu toc, printre care apariția rănilor în zona din față a piciorului, unghii incarnate, zone cu piele aspră, pete, calusuri, slăbirea articulaților (ducând la artrită) și chiar fracturi.

În concluzie, nu mai suferi la frumusețe că nu e necesar. Poartă tocuri mai rar și dacă chiar ținuta o ”cere”. Dacă vrei să te simți confortabil și sexy, poți folosi și pantofi fără toc.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

5 greșeli de frumusețe pe care toate femeile le fac pe măsură ce îmbătrânesc

Andreea Damian

Nevasta lui ELVIS, Priscilla, arata senzational la 68 ani!

realitatea

MBT, antrenorul personal al vedetelor de la Hollywood

realitatea

Jennifer Lopez își lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Pune varză pe sâni înainte de culcare, timp de 20 de minute. Efectele sunt surprinzătoare

Andreea Damian

FRUMUSEŢI de la Hollywood, FOTO fără MACHIAJ şi PHOTOSHOP

Scrie un comentariu