Tabu
Image default
BEAUTYWhat's hot

Studiu: Vârfuri despicate? Duşul e de vină

Apa de la robinet poate să dăuneze părului? Conform unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Ştiinţă a Cosmeticii, da!

Studiul a fost realizat de Procter & Gamble şi a presupus analizarea a 300 de persoane din nouă ţări. Astfel s-a descoperit faptul că spălarea părului cu apă care conţine urme de cupru poate duce la afectarea structurii firului de păr.

Chiar dacă există doar o cantitate mică de cupru în apă, provenită de la conductele prin care trece apa sau de la aparatele de încălzire a apei, se vor observa leziuni, pentru că, în timp, cuprul se acumulează în folicul.

Cuprul provine de la apa de la robinet, iar părul acţionează ca un burete, acumulându-l de-a lungul timpului.”, a declarat cercetătorul principal, Jennifer Marsh, pentru Telegraph. Odată ce se află în interiorul firului de păr, acţionează ca un catalizator, accelerând formarea moleculelor reactive care slăbesc structura părului, devenind mult mai fragil şi uscat. De asemenea s-a observat că acest efect este deosebit de pronunţat în cazul părului vopsit.

Partea bună este că un compus chimic, numit chelat, care, de regulă, se găseşte în detergentul pentru rufe, ar inversa şi slăbi efectul cuprului. În mod evident, nu va trece mult timp şi vor exista produse de îngrijire pe bază de chelatori care vor proteja părul de efectul urmelor de cupru din apă.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Dermatologii avertizează! Tendința periculoasă de pe TikTok: te poate orbi

Andreea Damian

Dancing queen

realitatea

Sfintii Mihail si Gavril / Traditii si obiceiuri

Jurnalista care refuza sa se epileze declanseaza valuri de controverse pe Internet

NEBUNIE: A cheltuit 300 000 $ ca sa aiba 2 PEPENI in loc de sani

Se stiu deja! Iata CASTIGATORII finalei ROMANII AU TALENT

Scrie un comentariu