Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Studiul care dă fiori! Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe suprafeţe și în aer

Noul coronavirus poate trăi pe suprafețe din plastic și oțel inoxidabil până la trei zile și poate rămâne în aer timp de trei ore, spun cercetătorii într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine.

Autorii acestui studiu finanțat de guvernul Statelor Unite au constatat că virusul responsabil de epidemia Covid-19 avea un nivel de viabilitate în aer liber, comparabil cu cel al coronavirusului care provoacă SARS (sindrom respirator acut sever). Experimentele cercetătorilor au demonstrat că noul coronavirus a fost detectabil până la două-trei zile pe suprafeţe din plastic sau din oţel inoxidabil şi până la 24 de ore pe carton. Cercetătorii au folosit un pulverizator pentru a răspândi virusul în aer, evident într-un mediu controlat. Iar prin această tehnică, cercetătorii au găsit urme de virus sub formă de particule suspendate în aer timp de trei ore.

Unii experți estimează că un pulverizator nu simulează în mod corect tusea sau strănutul unui bolnav și riscă să crească artificial amploarea contaminării pe cale aeriană. Conform sursei citate, virusul este în realitate transmis în principal prin micro-picături expulzate de către bolnavi atunci când tuşesc sau strănută, conform sursei citate.

Studiul indică faptul că transmiterea noului coronavirus este posibilă prin aerosoli și diverse materiale, „deoarece virusul poate supraviețui în aer timp de 3 ore și pe suprafețe până la 3 zile”, au scris cercetătorii.

Un studiu separat publicat luna trecută în The Journal of Hospital Infection arăta faptul că toate coronavirusurile, precum cea care provoacă SARS, supraviețuiau pe suprafețe – inclusiv pe metal, sticlă sau plastic – timp de nouă zile. dacă acea suprafață nu ar fi fost dezinfectată. Acest lucru a fost de interes pentru cercetători, deoarece virusul cara provoacă SARS este cel mai aproape cunoscut în raport cu noul virus.

Cercetătorii continuă să investigheze cât timp noul coronavirus poate rămâne pe suprafețe și chiar în aer, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, specialist în boli infecțioase la Organizația Mondială a Sănătății.

ARTICOLE SIMILARE

Kirsten Dunst, însărcinată cu al doilea copil

Andreea Damian

Kit Harington, despre hărțuirea sexuală: „Nu sunt șocat. E peste tot în showbiz”

Andreea Damian

Bacon-ul și ouăle prăjite, benefice pentru gravide

realitatea

Povestea primului supermodel de la Hollywood. Sfârșit tragic pentru cea supranumită „Venus a Americii”

Andreea Damian

Miley Cyrus își vinde noul album împreună cu un prezervativ

Andreea Damian

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

Andreea Damian

Scrie un comentariu