Tabu
Image default
lifestyle

Succes fara precedent inca de la primul concert al Turneului Stradivarius

Comunicat de Presa

Turneul National Stradivarius a debutat ieri, 5 mai, la Filarmonica din Iasi. Sala de concert s-a dovedit a fi neincapatoare: deja cu o saptamana in urma se epuizasera toate biletele, inclusiv cele fara loc! Pe scena filarmonicii au fost amplasate randuri suplimentare de scaune pentru publicul spectator. Violonistul Alexandru Tomescu, protagonistul turneului a declarat: „Sunt coplesit de reactia fantastica a publicului din Iasi! Nu am vazut niciodata sala filarmonicii atat de plina. Am inteles ca foarte multi spectatori nu au mai putut intra la concert, asa ca am hotarat sa reluam evenimentul a doua zi. Este cadoul meu pentru publicul meloman din Iasi!”.

Concertul suplimentar va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare astazi, 6 mai 2011, ora 19.00. Intrarea este libera! Organizatorii turneului doresc sa multumeasca Bibliotecii Centrale Universitare pentru generozitate si deschidere!
Turneul National Stradivarius, prezentat de Centrofarm si E.ON Romania continua si in alte orase, astfel: Oneşti (7 mai), Focşani (8 mai), Bacău (10 mai), Piteşti (12 mai), Craiova (14 mai), Timişoara (16 mai), Bucureşti (19 mai), Cluj- Napoca (21 mai), Sibiu (23 mai), Mediaş (25 mai), Dumbrăveni (26 mai), Târgu Mureş (27 mai) si Baia Mare (29 mai). La concertele din Onesti, Medias, Dumbraveni, Targu Mures si Baia Mare intrarea este libera.

Pe tot parcursul turneului, Alexandru Tomescu va fi prezent in studiourile TVR (atat la Bucuresti cat si in studiourile regionale) pentru a le dezvalui telespectatorilor provocarile turneului formidabil pe care il sustine in 14 orase din tara, precum si tainele viorii Stradivarius. Concertul de la Bucuresti de pe 19 mai va fi preluat de TVR Cultural si transmis in direct de Radio Romania.

Producatori:
Fundatia Culturala Remember Enescu si Quartz Media Production
Coproducatori:
TVR Cultural si Radio Romania Cultural
Eveniment prezentat de:
Centrofarm si E.ON Romania
Parteneri oficiali:
Medicover si BCR
Sponsori:
JTI, ING Asigurari de viata si Calivita International

Cu sprijinul:
Securitas, Hotel Residence, Coca-Cola HBC Romania, Cantacuzino Castle, Angelli, Gliga Instrumente Muzicale.

Parteneri media:
Realitatea TV, Radio France Internationale, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical, Radio Romania Regional, Radio 3 Net, Academia Catavencu, 24 FUN, Jurnalul, Romania Libera, Decat o Revista, Cariere, Q Magazine, Adevarul, Dilema Veche, Forbes, Tabu, Hotnews.ro, Smartwoman.ro, Metropotam.ro, Oops Media, Zoom TV.

Parteneri :
Filarmonica “Moldova” – Iasi, Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” Onesti, Teatrul Maior Gheorghe Pastia – Focsani, Filarmonica “Mihail Jora” – Bacau, Filarmonica Pitesti, Filarmonica “Oltenia” – Craiova, Filarmonica “Banatul” – Timisoara, Opera Maghiara – Cluj-Napoca, Filarmonica Sibiu, Primaria Medias, Asociatia Culturala Stefan Ludwig Roth, Catedrala Armeneasca Dumbraveni, Uniunea Armenilor din Romania, Casa de Cultura Mihai Eminescu – Tg. Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie Tg. Mures, Liceul de Arta – Baia Mare, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Mai multe informatii pe:
www.turneulstradivarius.ro
http://www.facebook.com/turneulstradivarius

Contact:
Alexandru Tomescu
Tel. 0722-778.118 [email protected]
Valentina Baintan – manager de turneu
Tel. 0726-196.831 [email protected]

Alexandru Tomescu
biografie

Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu se detaşează net drept liderul tinerei generaţii de violonişti români. Pretutindeni publicul şi presa apreciază la superlativ personalitatea carismatică a artistului, profunzimea şi frumuseţea interpretărilor sale.

Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long – Jacques Thibaud (Franţa) sau George Enescu (România). În ultimii ani tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.

Un rol deosebit de important în formarea sa ca artist l-au avut profesorii săi, cei care l-au îndrumat, sprijinit şi inspirat de-a lungul anilor: mama sa, prof. Mihaela Tomescu, maestrul Ştefan Gheorghiu, prof. Eduard Schmieder sau violonişti renumiţi precum Ruggiero Ricci, Igor Oistrach sau Tibor Varga. „De la fiecare am luat tot ce a avut mai bun, construindu-mi astfel, în timp, propria viziune artistică” – declara într-un interviu recent Alexandru Tomescu.

De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică acordurile viorii tânărului român au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii: Carnegie Hall – New York, Concertgebouw – Amsterdam, Berliner Philarmoniker, Théâtre des Champs Élysées – Paris sau Metropolitan Arts Center – Tokyo, alături de orchestre de prestigiu dirijate de dirijori celebri : Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach.

Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio – Bucureşti, tânărul violonist are o intensă activitate muzicală la nivel naţional, concertând pe scenele tuturor filarmonicilor din ţară. În calitatea sa de preşedinte al fundaţiei culturale “Remember Enescu” Alexandru Tomescu este implicat în numeroase proiecte muzicale, în special organizarea concursului internaţional de vioară “Remember Enescu” .

În mâinile tânărului artist se găseşte celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Naţional al României.

In luna mai Alexandru Tomescu va porni la drum cu celebra sa vioara, in cel de-al patrulea turneu national Stradivarius in 14 orase din Romania. Ca program a ales cel mai riscant pariu pus vreodata de un violonist: integrala capriciilor de Paganini intr-o singura seara. Mai mult decat atat, concertul va fi dublat de o serie de proiectii video, ce vor metamorfoza practic sala de concert.

Deschiderea sa catre experimente este unica – de la statia de metrou la soclul statuiei lui Lenin – niciun loc nu este prea indepartat de scena de concert, artistul stiind sa creeze de fiecare data o atmosfera aparte prin forta si carisma muzicii sale.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să porți pantaloni de trening bărbătești pentru a arăta la modă?

Tabu Tabu

ANOREXIA ucide: LAURA avea 31 kg la 18 ani!

A murit Andy Whitfield, actorul din Spartacus

realitatea

MAMA SOMNAMBULĂ, clipul devenit viral în doar două zile de la postarea pe YouTube

Fotografie şi degustare de bucate

“Alegerile Mihaelei Radulescu” la TV! DETALII despre noua emisiune

Scrie un comentariu