Home > Lifestyle > Succesul – De la calatorie la destinatie, conceptul prins intre material si spiritual

Succesul – De la calatorie la destinatie, conceptul prins intre material si spiritual

Cei mai multi oameni vor sa atinga succesul, vor sa fie recunoscuti in domeniile lor de activitate, vor sa obtina rezultate care sa le ateste munca. Prin acestea sa fie definit succesul? Sau, mai bine zis, poate succesul sa aiba o definitie universal valabila sau inseamna ceva diferit de la om la om?

Acceptiunea colectiva

In mentalitatea colectiva, succesul are – de cele mai multe ori – referinte profesionale. Asta inseamna ca se leaga de munca pe care unii sau altii o presteaza si, mai curand, de scopurile profesionale pe care oamenii si le propun.

De pilda, sa zicem ca telul lui X este de a-si extinde firma pe plan international. Daca reuseste sa-si indeplineasca scopul, X va considera ca a cunoscut succesul. De aici am putea deduce ca, in general, acesta are de-a face cu satisfacerea unor teluri, cu indeplinirea a ceea ce ne-am propus.

In profunzime…

S-ar parea, totusi, ca ideea succesului poate fi dusa mult mai departe de atat. Acest asa-zis “succes” reprezinta o reusita. Iar aceasta reusita poate avea loc pe orice plan al vietii cuiva, nu neaparat pe cel profesional. Mai mult decat atat, succesul poate fi o imbinare a reusitelor de pe mai multe planuri.

Pentru unii, acest fenomen semnifica echilibrul. Ei sunt de parere ca nu poti avea succes daca ai doar o cariera stralucita, ca pentru a atinge succesul ai nevoie si de o situatie familiala fericita.

Altii cred ca acesta inseamna linistea interioara. Daca esti impacat cu tine, daca ai o constiinta curata – cum ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta in mai toate situatiile posibile – sau daca esti, pur si simplu, multumit de parcursul vietii tale pana in momentul de fata, atunci, poti spune ca ai succes.

Pana la urma, succesul are semnificatii distincte, pentru ca si oamenii au visuri, idealuri, dorinte, scopuri distincte. Am putea declara ca se naste cate o noua definitie a succesului odata cu fiecare persoana care il cunoaste.

 

 

 

Articole asemanatoare
Motivatia, autoeducarea si dorinta de autodepasire
Ce fac oamenii de succes la primele ore ale diminetii
Joe Cocker: Portretul artistului la bătrâneţe
5 lucruri cu Raoul

Comenteaza acest articol

Succesul – De la calatorie la destinatie, conceptul prins intre material si spiritual

by realitatea   1 min
0