Tabu
HEALTH Slider

Sucul de cocos sau laptele de cocos? Care sunt diferențele și ce beneficii aduce fiecare

cocos

Adesea, oamenii cred că laptele de cocos și apa de cocos sunt unul și același lucru. Dar, în realitate, acestea sunt lichide complet diferite. Apa este lichidul transparent din interiorul nucii de cocos. Laptele de cocos este un lichid care rezultă după ce este răzuită pulpa fructului de cocotier. Nu trebuie să îl confunzi cu apa de cocos. Gustul bogat al laptelui este datorat faptului că fructul acesta exotic are grăsimi vegetale cu o densitate mare. Laptele de cocos se poate folosi pentru a prepara smoothie-uri, supe, paste cu sos alb, curry și tocaniță.

Apa este foarte asemănătoare cu plasma din sângele nostru. Laptele este pur și simplu un tezaur de vitamine. Apa de cocos îți potolește setea, dar te umple de minerale și vitamine deoarece are un conținut bogat de vitamina C, magneziu, potasiu și sodiu. Cu alte cuvinte, sucul este o alternativă sănătoasă, hrănitoare și revigorantă. Laptele este extrem de versatil și este un excelent înlocuitor vegetarian pentru laptele de vacă sau de capră.

Acesta poate fi parte din dieta zilnică, pentru că este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – substanţă regăsită în laptele matern, are acizi grași esenţiali, ajută imunităţii, este detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor, protejează inima, menţine sănătatea glandei tiroide, ajută la secreţia de insulină, menţine sănătatea sistemului nervos…

10 beneficii ale apei

 1. Menţine ochii sănătoşi. Apa de nucă de cocos conţine Vitamina A, esenţială pentru funcţiile oculare. Consumul regulat al acestei băuturi contribuie la menţinerea ochilor sănătoşi.
 2. Bogată în săruri minerale. Apa de nucă de cocos conţine un număr mare de săruri minerale precum cuprul, zincul, fierul, acidul folic, fosforul şi potasiul.
 3. Antioxidant natural. Apa de nucă de cocos are proprietăţi antioxidante datorită prezenţei citokinelor. Are un efect protector împotriva procesului de îmbătrânire, trombocitelor şi procesului de degenerescenţă oxidativă.
 4. Bună pentru intestine. Apa de nucă de cocos este bogată în fibre, stimulează performanţa intestinală sau a substanţelor fermentate în intestine care provoacă probleme grave de sănătate.
 5. Întăreşte oasele. Apa de nucă de cocos funcţionează ca un mineralizant pentru oase, unghii şi dinţi.
 6. Indicată copiilor. Apa de nucă de cocos se recomandă utilizarea sa în cazul copiilor în creştere, a femeilor însărcinate, dar şi celor care alăptează.
 7. Tratează ulcerul. Apa de nucă de cocos poate fi utilă în cazul persoanelor care suferă de colită, de ulcer gastric, de probleme stomacale şi de constipaţie.
 8. Elimină toxinele. Deoarece conţine o cantitate mare de potasiu, apa de nucă de cocos este un reglator important al electroliţilor şi ne ajută să ne debarasăm în mod natural de toxine.
 9. Hidratare perfectă. Apa de nucă de cocos contribuie la reglarea nivelului de lichide corporale ceea ce contribuie la menţinerea presiunii sanguine şi la promovarea bunei circulaţii sanguine şi limfatice.
 10. Previne mătreaţa. Apa de nucă de cocos, folosită pentru limpezirea părului previne mătreaţa şi luptă împotriva acesteia.

10 beneficii ale laptelui

 1. Menţine sănătatea inimii. Un studiu a demonstrat că laptele de cocos este foarte sănătos pentru inimă. Este un acid gras care reglează tensiunea arterială şi scade colesterolul.
 2. Întăreşte sistemul imunitar. Datorită cantităţii considerabile de vitamina C pe care îl conţine, laptele de cocos luptă împotriva bacteriilor şi ajută la întărirea sistemului imunitar.
 3. Controlează diabetul. Uleiul de cocos virgin este un aliment important care poate regla nivelul zahărului din sânge şi previne apariţia diabetului. De asemenea, stimulează metabolismul, scade indicele glicemiei din alimente.
 4. Previne Alzheimer-ul. Un studiu efectuat în Canada a raportat îmbunătăţiri la pacienţii cu boala Alzheimer după 45–90 de zile de tratament cu un lanţ mediu de trigliceride obţinute din uleiul de nucă de cocos.
 5. Previne ulcerul. Dacă suferi de ulcer la stomac, bea lapte de cocos care poate ajuta la reducerea şi prevenirea ulcerului. Laptele de cocos conţine proprietăţi anti-bacteriene şi anti-ulcer care lupta împotriva bacteriilor.
 6. Hidratează pielea şi tratează arsuri. Aplicând lapte de cocos pe pielea ta, nu doar că o hidratezi, ci poţi combate mâncărimi ale pielii, roşeată, inflamarea şi obţii cu uşurinşă o piele mai sănătoasă cu un aspect strălucitor. Pentru a avea cele mai bune rezultate, trebuie să foloseşti acest tratament seara, înainte de culcare şi dimineaţa.
 7. Este un bun demachiant. De ce să foloseşti produse de demachiere cumpărate din comerţ, când poţi folosi ceva natural şi sănătos? Amestecă 2 linguriţe de ulei de măsline cu o linguriţă de lapte de cocos şi pune acest mix pe o dischetă demachiantă din bumbac, după care înlătură machiajul de pe faţa ta.
 8. Previne îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina C prezentă în cocos menţine elasticitatea pielii. Pentru a preveni îmbătrânirea pielii, poţi face o mască din lapte de cocos şi migdale decojite, pe care o aplici pe faţă timp de 15 minute de 2 – 3 ori pe săptămână.
 9. Este un bun exfoliant pentru corp. Poţi alcătui o pastă din pudră de ovăz cu lapte de cocos pe care o poţi ca pe un exfoliant o dată sau de două ori pe săptămână pentru a avea cele mai bune rezultate.
 10. Ajută la creşterea şi hidratarea părului. Nutrienţii esenţiali din laptele de cocos aduc numeroase beneficii părului tău. Înainte cu 20 – 30 de minute de a face baie, aplică o cantitate rezonabilă de lapte de cocos, după care urmezi tratamentul tău normal de îngrijire.

ARTICOLE SIMILARE

Adi Nartea și Alina Ferinceac, părinți din nou

Tabu Tabu

„Eu sunt inevitabil”: acesta este enunțul campaniei Trump – copiat după Thanos din Avengers

Dora Constantinovici

Iulie, cea mai periculoasă lună pentru înot. Explicația specialiștilor este halucinantă

Andreea Damian

Trucul isteț pe care Meghan Markle îl folosește pentru a ascunde firele albe

Andreea Damian

Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile

realitatea

Jocul murdar al Angelinei Jolie! Cum a încercat să-l îndepărteze pe Brad Pitt de copii

Andreea Damian

Scrie un comentariu