Tabu
Image default
CULTURE Slider

[ SUEDIA ] Göteborg Film Festival se mută pe o insulă

Göteborg Film Festival propune, pentru ediția din 2021, desfășurată în perioada 29 ianuarie – 8 februarie, un concept inedit: The Isolated Cinema (Cinematograful izolat). Timp de o săptămână, un participant este invitat să se izoleze pe o insulă pentru a viziona filme.

Ca răspuns la măsurile de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului, printre care se numără și distanțarea fizică, organizatorii unui festival de film suedez au conceput o ediție cu totul specială. 

Gândit ca o experiență singulară, Göteborg Film Festival îi invită pe cinefili să petreacă o săptămână în izolare pe o insulă din spațiul maritim Kattegat, unde vor fi proiectate în jur de 60 de filme.

 Festivalul va beneficia, totodată, și de o variantă digitală, lungmetrajele putând fi vizionate și în mediul online. La evenimentul programat să aibă loc între 29 ianuarie și 8 februarie 2021 s-au înscris deja 12 000 de persoane. 

„Am vrut să ducem la extrem principiul distanțării fizice și să vedem cum este experiența cinematografică afectată de acesta.”, a declarat, pentru Le Monde, Jonas Holmberg, directorul artistic al celui mai important festival de film din nordul Europei.

Jonas Holmberg a mai adăugat că atât „regizori recunoscuți la nivel internațional sau directori ai marilor instituții cinematografice”, cât și cinefili obișnuiți și-au depus candidatura pentru a face parte din acest experiment ieșit din comun. 

Videoclipul oficial al festivalului, semnat de John Boisen & Björn Fävremark, surprinde esența atmosferei ediției din acest an. O femeie ajunge singură pe o insulă stâncoasă. Pășește pe un covor roșu, care o conduce către intrarea într-un far transformat în cinematograf. Din când în când, pe un fundal negru apar fragmente de text: „Fără telefon. Fără prieteni. Fără  familie. Nimeni. În afară de tine. Și 60 de premiere de film. Pentru 7 zile.”

ARTICOLE SIMILARE

Afla care sunt cei 3 pasi prin care poti amana imbatranirea

realitatea

Fostii șefi France Télécom condamnați la închisoare pentru sinuciderile celor 35 de angajați

Dora Constantinovici

Stiai ca Christian Boltanski a expus la Grand Palais?

realitatea

Roman Polanski a dat în judecată Academia Americană de Film

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Helen Mirren, confundată cu iubita lui Keanu Reeves. Reacția ei e adorabilă

Andreea Damian

Scrie un comentariu