Home > Agenda > SULEYMAN MAGNIFICUL – serial fabulos la Kanal D, de AZI! A rupt Turcia in doua!

SULEYMAN MAGNIFICUL – serial fabulos la Kanal D, de AZI! A rupt Turcia in doua!

Serialul “Suleyman magnificul – Sub domnia iubirii”, care incepe azi, luni, 10 septembrie, de la ora 20.00, la Kanal D, a avut un succes rasunator in cele peste 40 de tari in care a fost difuzat si a lansat adevarate curente in moda. Prezentand-ul pe marele sultan in ipostaze romantate, inconjurat de femei si nelipsit de vicii, serialul a starnit enorme controverse in Turcia!

La Istanbul, si nu numai, doamnele si domnisoarele au inceput sa caute in magazine si chiar sa isi confectioneze rochii si bijuterii de inspiratie otomana. Toate acestea si gratie talentului si daruirii cu care designerii serialului au reusit sa reconstituie straiele secolului al XVI-lea si bijuteriile pe care le purtau atat femeile, cat si barbatii de la curtea celebrului sultan Suleyman, readucandu-le astfel in actualitate. Au fost create decoruri si costume in conformitate cu documente din secolul al XVI-lea, miniaturile acelei perioade ajutandu-i  pe designeri sa recladeasca in detaliu o lume de mult apusa. Palatul Topkapi si haremul au fost refacute la scara 1:1.

“La inceput, am crezut ca nu putem face asta, ca e mult prea complicat, aproape irealizabil. A fost greu pentru ca, din pacate, nu gaseam documente scrise cu descrierea costumelor. Am fost nevoiti sa cercetam miniaturile si costumele expuse in Topkapi”, a povestit Serdar Basbug, designerul costumelor.

Pe Meryem Uzerli, actrita care o interpreteaza pe Hurrem, sotia sultanului, autenticitatea si frumusetea rochiilor au ajutat-o sa intre mult mai usor in rol.”Costumele, bijuteriile sunt cu adevarat spectaculoase. Cand ma imbrac si imi pun bijuteriile, ma cuprinde intotdeauna un sentiment aparte, ceea ce ma face sa ma apropii cu si mai mare usurinta de perioada aceea si de Hurrem”, a declarat actrita.

Halit Ergenc: “Purtam bijuterii de sute de mii de dolari”

De asemenea, Halit Ergenc, actorul care il interpreteaza pe sultanul Suleyman, este coplesit de frumusetea si grandoarea podoabelor si recunoaste ca acest lucru l-a ajutat foarte mult sa isi asimileze si mai repede partitura actoriceasca. “Sunt multe scene in care  purtam bijuterii de sute de mii de dolari pe noi. Cand port turbanul, costumele, bijuteriile, ma simt foarte aproape de secolul acela si de sultanul Suleyman”, a declarat actorul.

La frumusetea costumelor se adauga si interioarele palatului in care traiesc Sultanul si femeile din haremul sau. De fapt, intreg serialul este filmat intr-un décor care imita la scara 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o adevarata bijuterie arhitecturala in care au locuit de-a lungul timpului sultanii si haremurile lor. Serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” este o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand in fruntea Imperiului Otoman se afla Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai straluciti conducatori si strategi ai lumii.

Povestile din haremul sultanului, intrigile politice, elementele de cultura si civiliatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou veridic si foarte bine orchestrat din punct de vedere scenaristic si regizoral. Nu ratati spectacolul grandorii de la curtea celui mai puternic sultan al tuturor timpurilor urmarind “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, serialul care se difuzeaza incepand din 10 septembrie, in fiecare luni si marti, de la ora 20.00, la Kanal D.

Video AICI: www.kanald.ro/Video/Suleyman-Magnificul-Sub-domnia-iubirii-din-10-septembrie-la-Kanal-D/10115.

Articole asemanatoare
HALIT ERGENC, vedeta din Suleyman Magnificul, si sotia lui din viata reala
Mama lui “Suleyman Magnificul”, incredibil de sexy la 68 de ani! FOTO
HURREM din “Suleyman Magnificul” inlocuita de Miss Turcia? FOTO!

Comenteaza acest articol

SULEYMAN MAGNIFICUL – serial fabulos la Kanal D, de AZI! A rupt Turcia in doua!

by   2 min
0