Home > Slider > Suma exorbitantă pe care prințul Harry a cheltuit-o pentru renovarea casei

Suma exorbitantă pe care prințul Harry a cheltuit-o pentru renovarea casei

prințul Harry

Meghan Markle și prințul Harry au cheltuit 2,4 milioane de lire sterline (aproximativ 2,7 milioane de euro) din banii contribuabililor britanici pentru renovarea noii reședințe, conform raportului referitor la cheltuielile anuale ale familiei regale publicat marți de Casa Regală. Ducii de Sussex s-au mutat în ea, chiar înainte de sosirea fiului lor, Archie, în luna mai.

Reședința oficială a cuplului, Frogmore Cottage, care este amplasată într-un colț al domeniului Windsor, la vest de Londra, a suferit schimbări structurale ample. Lucrările de renovare, desfăşurate pe o perioadă de şase luni, au permis reunirea într-o singură reşedinţă a celor cinci unităţi, cu facilități moderne pentru familia în creștere. Acestea include înlăturarea unui coș de fum, finisarea acoperișului, scări noi, instalații de șemineu și o nouă podea.

Grantul suveran – suma pe care Guvernul i-o plătește reginei pentru atribuțiile oficiale – a suportat toate cheltuielile cu renovarea. Dar instalația sanitară și tot mobilierul au fost cumpărate din banii personali ai ducesei.

În total, casa regală britanică a cheltuit în 2018-2019 67 milioane de lire sterline (74,9 milioane de euro) din cele 82 milioane de lire sterline primite (91,9 milioane de euro) de la Trezoreria Regatului Unit al Marii Britanii. Cu 41% mai mult față de perioada precendentă.

Grupul anti-monarhie Republic a numit creșterea cheltuielilor regale „scandaloase”, citând renovările de la Frogmore Cottage și costurile de călătorie ale Prințului Charles, printre alte cheltuieli. „Creșterile din acest an sunt scandaloase într-o perioadă de reducere a cheltuielilor”, a declarat Graham Smith, șeful grupului.

Michael Stevens, responsabilul cu gestionarea cheltuielilor regale, a declarat că suma de 15 milioane de lire sterline rămasă necheltuită în acest an (17 milioane de euro) este rezervată pentru lucrările viitoare de la Palatul Buckingham, a cărui renovare a început în 2018 şi care va dura zece ani. Profiturile generate de patrimoniul Coroanei, „Crown Estate”, sunt cedate Trezoreriei britanice, conform unui acord încheiat în 1760. În 2018-2019, acestea s-au ridicat la suma de 345,5 milioane de lire sterline (386 milioane de euro).

Articole asemanatoare
Meghan Markle
5 piese vestimentare care te ajută să obții stilul californian al lui Meghan Markle
9 trucuri vestimentare care ajută celebritățile să arate uimitor
Meghan Markle
Meghan Markle și-a schimbat radical look-ul. Ce spune noua coafură despre stilul ei de viață
Adele
Prinţul Harry şi Adele se întâlnesc pe ascuns. Cum a reacționat Meghan Markle

Suma exorbitantă pe care prințul Harry a cheltuit-o pentru renovarea casei

by Andreea Damian   1 min
1