Home > Agenda > SUMO, by Helmut Newton, la Diverta

SUMO, by Helmut Newton, la Diverta

SUMO a fost un album titanic din toate punctele de vedere: un tribut de 480 de pagini adus celui mai influent, intrigant și controversat artist fotograf al secolului XX: Helmut Newton. Albumul a bătut toate recordurile: greutate, dimensiuni, precum și prețul de revânzare.

A fost publicat în 10.000 de exemplare, într-o ediție limitată, semnate și numerotate. Copia nr 1 din serie, semnată de peste 100 de celebrități, a depășit toate recordurile pentru cea mai scumpă carte publicată în secolul XX. La 6 aprilie 2000 la o licitație berlineză acesta a fost vândut cu 620.000 de mărci germane – aproximativ 430.000 dolari. SUMO a fost sold out la scurt timp după publicare și în scurt timp valoarea lui a crescut.

Unul dintre exemplare se află la Muzeul de Arta Modernă din New York. La un deceniu de la data publicării sale, SUMO apare acum într-un format care permite o distribuție și accesabilitate pentru un public cât mai larg. În România îl găsești în magazinele Diverta, la prețul de 605 ron. Merită să-ți faci acest cadou.


Comenteaza acest articol

SUMO, by Helmut Newton, la Diverta

by realitatea   1 min
0