Tabu
Image default
HEALTH

Sunt probioticele eficiente în lupta împotriva depresiei? Răspunsul cercetătorilor

Mulți dintre noi simțim instinctiv legătura dintre stomacul și creierul nostru. Această conexiune și modul în care gama de bacterii rezidente în tractul nostru digestiv – microbiomul nostru – ar putea ajuta la tratarea bolilor mintale. O nouă descoperire sugerează că probioticele ar putea ajuta la calmarea depresiei. Cercetătorii britanici susțin că pre și probioticele pot fi de ajutor persoanelor care suferă de anxietate și depresie.

Oamenii de știință de la University of Brighton și Croydon University Hospital din Marea Britanie au analizat 71 de studii publicate între 2003 și 2019, care au analizat modul în care probioticele și prebioticele, compuși care ajută probioticele să înflorească, pot ajuta adulții cu tulburări de depresie și/sau anxietate. Doar șapte au fost considerate suficient de solide pentru a fi incluse în revizuirea sistematică, dar toate au arătat „îmbunătățiri semnificative” la măsurarea efectului administrării pre/probiotice în comparație cu niciun tratament sau cu un placebo. În timp ce suplimentele probiotice fie singure, fie în combinație cu prebioticele pot fi asociate cu reduceri măsurabile ale depresiei, contribuția posibilă la diminuarea anxietății nu a fost încă clară, arată studiul.

Cercetătorii au spus că niciunul dintre studiile incluse nu a durat foarte mult; iar numărul de participanți la fiecare studiu a fost mic. Acest lucru a făcut dificil să tragă concluzii ferme cu privire la efectele generale, cât au durat și dacă pot exista efecte secundare nedorite asociate cu utilizarea prelungită, au spus ei. David Curtis, un psihiatru consultant pensionat și profesor onorific la University College London, a declarat pentru CNN că este puțin probabil ca probioticele să aibă un efect asupra stării de spirit.

În primul rând, probioticele pot ajuta la reducerea producției de substanțe chimice inflamatorii, cum ar fi citokinele, sau pot ajuta la direcționarea acțiunii triptofanului, un produs chimic care este important în axa intestin-creier în afecțiunile psihiatrice. În al doilea rând, persoanele cu depresie au, de asemenea, adesea alte afecțiuni subiacente, cum ar fi producția de insulină afectată și sindromul de colon iritabil, iar probioticele pot influența modul în care o persoană experimentează depresia prin atenuarea acestor afecțiuni.

ARTICOLE SIMILARE

Cinci moduri de a-i determina pe copii să mănânce legume

realitatea

Băutura minune care curăță organismul de toxine după Sărbători

Andreea Damian

Produsul pentru îngrijirea părului care dublează riscul de cancer uterin

Andreea Damian

Ai putea tine dieta lui Kourtney Kardashian?

realitatea

De ce săpunul, apa și dezinfectantul sunt cei mai mari dușmani ai coronavirusului

Andreea Damian

Un test de urină poate dezvălui cât mai ai de trăit

Andreea Damian

Scrie un comentariu