Tabu
CULTURESlider

Superluna ROZ – fenomenul spectaculos va putea fi observat la noapte

Superluna roz, un fenomen spectaculos, în care luna pare mai strălucitoare și mai mare decât în restul anului, se va produce la noapte. Luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi va părea cu 15% mai mare, pentru că va fi în cel mai apropiat punct posibil de Pământ.

Numele de Supeluna roz are legătură cu o floare sălbatică din Statele Unite – FLOX – care are această culoare şi care înfloreşte primăvara, lucru pe care îl marchează şi fenomenul astral. Luna plină a lunii aprilie, cunoscută și sub numele de Luna Roză, va fi vizibilă la noapte, fiind o ocazie perfectă pentru pasionații de fotografie să surprindă câteva cadre uimitoare.

Luna plină din această lună este a doua dintr-o serie de trei superluni consecutive, un fenomen care se produce atunci când luna plină se află la 90% din cea mai apropiată distanță pe care ar putea fi de Pământ pe orbita sa lunară. Și, deși superlunile sunt doar puțin mai mari și mai strălucitoare decât o lună plină obișnuită, ele sunt totuși uluitoare deoarece apar foarte rar în timpul unui an.

Luna plină de pe 9 martie a fost prima superlună a anului și, pe 7 mai, vom putea vedea cea de-a treia și ultima superlună din 2020. Totuși, luna plină a lunii aprilie este specială, deoarece se află cel mai aproape de Pământ, la doar 221.772 de mile.

ARTICOLE SIMILARE

Perioada de incubație a Omicron, mai scurtă. Când apar primele simptome și care sunt acestea

Andreea Damian

Scărlătescu și Doina Teodoru s-au căsătorit în secret? Cine a scăpat porumbelul la America Express

Andreea Damian

Bradley Cooper a lăsat-o însărcinată pe Lady Gaga

Andreea Damian

Jazz pic – noua poziție favorită a influencerilor pe Instagram

Andreea Damian

UNTOLD, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 20 martie!

realitatea

6 comentarii

Scrie un comentariu