Home > Lifestyle > Supraponderabilitatea mamelor se transmite la copii

Supraponderabilitatea mamelor se transmite la copii

Femeile supraponderale au tendința de a-și îngrășa copiii nou-născuți în cazul în care nu slăbesc înainte sau în timpul sarcinii. Ipoteza aparține unui grup de cercetători din SUA și Quebec. Aceștia susțin că uterul unei femei obeze ar transmite un semnal copilului nenăscut prin care îi îndeamnă pe aceștia să se transforme într-un copil și mai apoi într-un adult supraponderal.

Conform specialiștilor mai sus amintiți, procesul în sine este mult mai complex decât o moștenire genetică. După cum indică primele stadii ale studiului, acest semnal transmis de la mamă la copil ar putea afecta creierul fătului predispunându-l pe acesta la crearea de celule adipoase.

Transmiterea acestui semnal ar putea fi evitată de noile mame prin pierderea de greutate chiar  înainte de sarcină sau în timpul acesteia. Mai mult, studiul arată că, chiar și copiii mamelor care  apelează la liposuscție sau alte modalități chirurgicale de pierdere din greutate înainte de sarcină, sunt mai slabi la naștere și în lunile ce urmează. Respectivii copii aveau cantități considerabile de grăsime în sânge, iar riscul de diabet mult mai scăzut.

În momentul în care semnalul obezității va fi identificat, experții vor căuta o cale de anulare a acestuia. Până atunci, speclialiștii le sfătuiesc pe toate femeile să nu rămână însărcinate atâta vreme cât sunt supraponderale. Acest statut presupune nu doar un copil gras, ci și riscuri pentru mame: diabet, incapacitatea de a naște altfel decât prin cezariană sau decesul fetusului.

Articole asemanatoare
creierele mai mici
Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”
obezitate
Cele mai sărace țări care se confruntă simultan și cu obezitatea și cu malnutriția
berea
Berea belgiană vă poate ajuta să combateți obezitatea și să aveți un somn bun
Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

Comenteaza acest articol

Supraponderabilitatea mamelor se transmite la copii

by realitatea   1 min
0