Home > Agenda > Suzanne Vega în România

Suzanne Vega în România

Suzanne Vega va canta la Sala Palatului, in data de 16 iulie 2009. Biletele pentru concertul Suzanne Vega vor fi puse in vanzare din aceasta saptamana si vor costa intre 75 si 250 lei, in functie de pozitia in sala.

Fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante compozitoare din generatia sa, Suzanne Vega a fost printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor ’80, cand, acompaniata doar de chitara proprie, a cantat ceea ce a fost categorisit ca folk contemporan sau neo-folk. Purtand stampila unui povestitor de exceptie care “ a observat lumea cu un ochi poetic”, cantecele sale s-au concentrat asupra vietii urbane, oamenilor obisnuiti si asupra subiectelor din lumea reala, imediata.

Inca de la lansarea primului sau album in 1985, artista a sustinut concerte sold-out in multe dintre cele mai cunoscute sali ale lumii. Muzica ei este usor de recunoscut, la fel de diferita, serioasa si creativa ca si atunci cand vocea sa a fost auzita pentru prima data la radio, in urma cu peste 20 ani. “Luka”, cel mai cunoscut hit al artistei, este un cantec ce a intrat in dialectul cultural cu siguranta ca fiind singurul hit ce a fost scris vreodata din perspectiva unui baietel abuzat, iar "Tom’s Diner" ramane unul dintre cele mai difuzate si mai fredonate cantece.

Suzanne Vega a fost numita “mama mp3-ului” , dupa ce programatorul german Karlheinz Brandenburg, preocupat sa dezvolte tehnologia ce avea sa fie cunoscuta ca mp3, a descoperit ca vocea lui Suzanne era modelul perfect pentru testarea puritatii compresiei audio. Astfel Suzanne si-a castigat aceasta porecla inedita. Cel mai recent disc al sau – "Beauty And Crime" a aparut in 2007 si a primit aprecieri foarte bune din partea criticilor de specialitate si se afla in distributie in Romania prin Universal Music.


Loading...

Comenteaza acest articol

Suzanne Vega în România

by realitatea   1 min
0