Home > Agenda > Tango argentinian și hip-hop pe poduri și în fabrici

Tango argentinian și hip-hop pe poduri și în fabrici

În fiecare luni, de la ora 22:00, la TV5MONDE e programată emisiunea “COUSINADES”/“Ils dansent“ (“Dansează“), care urmăreşte parcursul a zece dansatori – concurenți ce intră într-un curs intensiv de patru luni. În fiecare episod, sub îndrumarea coregrafului Nico Archambault şi în compania unor dansatori profesionişti , ei lucrează stiluri diferite de dans, cu o coregrafie diferită, în zone urbane originale: poduri, fabrici, șantiere, bistro-uri, gări etc. În program: hip-hop, vals vienez, flamenco, salsa, comedie muzicală… Filmările au fost realizate în Canada, în 2011,în regia lui Jeff Proteau și a lui Éric Morin.

SALSA Luni, 18 iunie, de la ora 22:00
Tinerii dansează salsa în stradă, cu pasajul Turcot în fundal, sub îndrumarea coregrafului Eric Caty. Oboseala începe să se simtă și apare prima rănire.

COMEDIE MUZICALĂ Luni, 25 iunie, de la ora 22:00
Astăzi, o nouă experienţă pentru dansatori: comedia muzicală. Îndrumaţi de coregrafa Geneviève Dorion-Coupal, din Quebec, vor pune accent pe interpretare. O provocare pentru majoritatea dintre ei. Şi nu merge totul foarte bine…

TANGO Luni, 2 iulie, de la ora 22:00
Însoţiţi de coregraful Bobby Thompson, dansatorii descoperă, în această săptămână, tangoul argentinian. Cei zece elevi-concurenți vor avea același partener. După acest moment, profesorii simt nevoia de a se reuni pentru a trage concluziile.

JIVE Luni, 9 iulie, de la ora 22:00
Sub îndrumarea profesorului lor, Danny Arbour, şi în compania a zece dansatoare, băieţii intră în aventura jive-ului. Danny îi invită la studioul său pentru a le dezvolta calităţile de parteneri.

DANS CONTEMPORAN Luni, 16 iulie, de la ora 22:00
Josua Beamish antrenează băieţii în dansul contemporan. Îi determină să se lase conduşi, fără a fi nevoie sa înţeleagă totul… Asta la biserica Saint-Jean-Baptiste din Montreal, în faţa unui public de aproape 500 de persoane, unde dansatorii apar vulnerabili, fără să își ascundă emoția.

DANS CONTEMPORAN URBAN Luni, 23 iulie, de la ora 22:00
Nico îşi asumă un dublu rol: cel de mentor şi cel de coregraf. El şi soţia sa, Wynn Holmes, au creat Street Parade şi o piesă după cântecul « L’Acouphène », de Karkwa. Un moment intens pentru dansatori, care îi face să se depăşească mai mult decât până acum.

HIP HOP Luni, 30 iulie, de la ora 22:00
În ultima săptămână de antrenament, dansatorii abordează un nou stil: hip-hop. Pentru performanţa urbană finală, coregraf le va fi dansatorul american Devin Jamieson, care i-a însoţit pe Michael Jackson, Usher şi Christina Aguilera în turneele lor.

Articole asemanatoare
John Travolta a dansat pe scenă lângă 50 Cent la Cannes
Sindrom Down
Dansatoarea cu Sindrom Down: „Prin dans am devenit o femeie independentă”
3 zile si 3 nopti de dans si muzica pe ritmuri caliente
Romanul care cucereste lumea

Loading...

Comenteaza acest articol

Tango argentinian și hip-hop pe poduri și în fabrici

by   1 min
0