Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Țara unde milioane de oameni riscă închisoare pentru sex în afara căsătoriei

Indonezia urmează să adopte un nou cod penal foarte controversat, care ar incrimina sexul consensual în afara căsătoriei și ar scoate în afara legii relațiile între persoane de același sex. Militanții pentru drepturile omului au criticat acest proiect de lege pentru că încalcă libertățile de bază.

Proiectul de cod penal care introduce pedepse și pentru insultarea președintelui este de așteptat să fie adoptat săptămâna viitoare, scrie CNN.

Human Rights Watch a numit proiectul de cod penal „dezastruos nu numai pentru femei și minorități religioase și sexuale, ci pentru toți indonezienii” și solicită parlamentarilor să renunțe la articolele controversate înainte de a adopta legea. Un grup de ONG-uri cere acum președintelui indonezian Joko Widodo să intervină și să întârzie proiectul de lege, înainte de a fi adoptat pe 24 septembrie.

Indonezia este țara cu cea mai mare populație musulmană care are în același timp și comunități substanțiale de creștini, hinduși și budiști, dar recent activismul către un islam conservator a luat amploare. Se mândrește că este o națiune tolerantă, cu un amestec divers de etnii și religii. A apărut însă o intoleranță în creștere față de minoritățile religioase și sexuale din partea conservatorilor religioși.

Noul cod penal înlocuiește vechiul cod penal din perioada în care țara era colonie olandeză și va face ca legea penală a Indoneziei să corespundă mai mult modului în care trăiesc astăzi indonezienii. O dată adoptată, legea își va face efectul în aproximativ doi ani, astfel încât autoritățile și populația să se familiarizeze cu noile reglementări.

Grupurile care militează pentru drepturile omului spun că multe dintre articole ar face discriminări împotriva femeilor, minorităților religioase, membrilor comunității LGBT, precum și a libertății de exprimare și a libertății de asociere.

Potrivit proiectului de lege, cuplurile necăsătorite care „trăiesc împreună ca soț și soție” ar putea fi condamnate la șase luni de închisoare sau amendate cu 10 milioane de rupii, echivalentul aproximativ a 710 dolari, ceea ce reprezintă salariul pe trei luni pentru mulți indonezieni, scrie Reuters care estimează că măsura afectează milioane de oameni.

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna ne recomandă ce manichiură să purtăm vara aceasta

Andreea Damian

Jennifer Lawrence a născut primul ei copil

Andreea Damian

MET GALA 2022 | Iată look-urile de pe covorul roșu

Andreea Damian

Barack Obama a publicat tradiţionalul playlist de vară. Care sunt artiștii lui preferați

Andreea Damian

Cei patru pași în acordarea primul ajutor

Andreea Damian

Site-uri porno sau carti erotice?

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu