Tabu
Image default
CULTURE

Târg în week-end, la Muzeul Ţăranului din București

Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care vor fi prezenţi 70 de meşteri, anticari şi artişti, va fi organizat, de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

În cadrul târgului, prin care instituţia muzeală marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului, vor fi de târguit obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, informează reprezentanţii muzeului într-un comunicat transmis, luni, Agerpres.

Nu vor lipsi produse precum mierea, prăjiturile, turta dulce, plantele de leac, ţuica, sucurile naturale, fructele şi legumele de sezon.

Vizitatorii sunt invitaţi, de asemenea, să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista ‘Martor’.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi, studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 3 lei.

Luna noiembrie, din punct de vedere religios, are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Luna noiembrie, din punct de vedere religios, are în centru, sărbătoarea Sfinților arhangheli Mihail și Gavriil. Prima săptămână din lună este numită în popr Săptămâna Miriștei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânțările de toamnă și începe aratul miriștilor pentru însămânțările de primăvară. Cea de- a doua săptămână are în centru sărbătoarea Sfințiilor Arhangheli Mihail și Gavriil, cei cu săbii și puteri ocrotitoare asupra oamenilor și a turmelor de oi.

În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail. Se spune că el poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului și veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind și un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie.

ARTICOLE SIMILARE

Raport OCDE: Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă din lume

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Filarmonica din Timişoara se pregătește pentru primul concert de manele din istoria sa?

Andreea Damian

Scandal la Vocea Romaniei! MARIUS MOGA spera sa nu apara un al doilea Stefan Stan!

BIANCA DRAGUSANU la ziua iubitului ei: FOTO!

The Notwist – The Devil, You + Me

realitatea

Scrie un comentariu