Tabu
Image default
BEAUTY

Tatuajul pentru sprâncene: tehnica microblading. Cum să reduci riscurile?

Sprâncenele sunt foarte importante în fizionomia unei persoane. Aceasta dobândește din ce în ce mai multă încredere în sine cu cât are sprâncenele dese cu fire sănătoase. Din ce în ce mai multe femei cu sprâncene subțiri, fie că s-au schimbat tendințele, fie că au hipotiroidism sau o moștenire genetică, recurg la tatuajul pentru sprâncene. Variantele de tatuaj al sprâncenelor sunt multe însă nu foarte multe conferă și acel aspect natural pe care îl caută femeile. Vedem cum peste multe sprâncene a fost aplicat un tatuaj plin. Iar rezultatul nu este tocmai unul plăcut.

Sprâncenele sunt elementele cheie ale chipului. Tocmai de aceea, trebuie să fim foarte atente la forma lor, dar și la modul de îngrijire. O metodă de reconstrucție și stilizare a sprâncenelor este microbladingul, care a devenit o tehnică foate populară în rândul femeilor. Microbladingul pentru sprâncene este o tehnică de tatuare semi-permanentă în care un profesionist instruit folosește un stilou special pentru a îndesi sprâncenele și pentru a le oferi un aspect natural și frumos arcuit.

https://www.instagram.com/p/Bip42Y7ActJ/?utm_source=ig_embed

Această procedură se realizează fără ajutorul unui aparat, pigmentul fiind aplicat cu un instrument tip creion care are o mică lamă fixă cu multe ace de unică folosință. Acele sunt de 3 ori mai subțiri decât cele folosite în cadrul altor tipuri de aparate, iar adâncimea pigmentului injectat nu ajunge la derm, în acest fel se obține un efect finisat și natural al firelor de păr.

Mai mult decât atât, în comparație cu procedura clasică de tatuare a sprâncenelor, procedura manuală de micropigmentare, microblading, nu presupune nici un fel de zgomot sau vibrații, ca în cazul procedurii de tatuaj normal. Această tehnologie unică permite obținerea unor rezultate imperceptibile pe termen lung. Rezultatul este impresionant: sprâncenele sunt mai dese, binedefinite, cu aspect natural.

Dar procedura poate duce la infecții și reacții adverse. Fiind o tehnică relativ nouă, care folosește lame și ace, determinarea riscului este mai dificilă. Iar rezultatele pe termen mediu și lung sunt îngrozitoare, clientele suferind de infecții care le-ar putea pune în pericol sănătatea sau chiar viața.

Recent, o femeie din Michigan, SUA, a ajuns la spital după ce și-a tatuaj sprâncenele prin metoda microblanding. Infecția îi afecta vederea și a avut nevoie de antibiotice. Cazul ei a fost prezentat la un post de televiziune și a ajuns viral pe internet.

În 2017, o australiancă a avut parte de o experiență asemănătoare. Amanda Coats și-a prezentat cazul pe o rețea de socializare. Femeia susținea că în urma ședinței de microblanding s-a ales cu o infecție severă.

The Society of Permanent Cosmetic Professionals susține că tatuajul semipermanent al sprâncenelor prin metoda microblanding este sigur atâta timp cât sunt respectate normele de igienă și sterilizare. Cu toate acestea, microblandingul perforează pielea, ceea ce crește riscul de infecție. Și din moment ce este efectuată aproape de ochi, infecția poate duce la complicații grave.

Cum să reduci riscurile?

Dacă te gândești să îți micropigmentezi sprâncenele, să ai în vedere o serie de măsuri pentru a evita o experiență proastă. Înainte de programarea la salon, cercetează „terenul”. Caută un tehnician bun, verifică recenziile de pe site-ul și pagina de Facebook a salonului, caută testimoniale.

După tehnică, este foarte important să ai grijă de sprâncene. Tehnicianul ar trebui să îți spună să respecți următoarele reguli:

  • Păstrează-le uscate. Pentru următoarele 10-14 zile evită să uzi locul, la duș, la înot, la saună sau prin transpirație excesivă.
  • Stai nemachiată cel puțin o săptămână
  • Evită să te scarpini sau să te atingi pe sprâncene
  • Să nu stai cu părul în ochi, pentru a evita iritațiile.
  • Aplică o cremă pe locul afectat, la recomandarea tehnicianului.

ARTICOLE SIMILARE

Manichiură de vară | Cele mai frumoase unghii colorate

Andreea Damian

Îngrijirea tenului | Cât timp se așteaptă între aplicările produselor cosmetice

Andreea Damian

Celebrităţi care nu apreciază şamponul

Nails art: culori la modă pe care să le adopți în această vară pentru a-ți pune în valoare picioarele

Andreea Damian

A purtat corset nonstop timp de patru luni, pentru a-şi micşora talia. Cum arată acum această tânără

Ce frumoasa e azi fetita din “Numai Iubirea”! Galerie FOTO!

Scrie un comentariu