Tabu
Image default
CULTURESlider

Teatrelli ⎢ Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu

De Ziua Mondială a Teatrului, profesorul și teatrologul Octavian Saiu vă invită la un dialog online cu actrița Anamaria Marinca despre sărbătoarea artei actorului: în teatru, în film, pe scena lumii. 

În cadrul seriei de întâlniri periodice Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu, desfășurate la Teatrelli, care odată cu pandemia s-au transformat în dialoguri mediate de platformele de social media ale instituției, pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, de la ora 19:00, va avea loc o dezbatere în limba română, cu subtitrare în limba engleză, despre sărbătoarea artei actorului: în teatru, în film, pe scena lumii.

Artista Anamaria Marinca este invitata acestei ediții speciale a Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Institutului Internațional de Teatru (ITI) – UNESCO și poate fi vizionat gratuit pe pagina de Facebook Teatrelli. 

27 Martie este Ziua Mondială a Teatrului – motiv de bucurie, de celebrare a unei arte vechi de când lumea. Și, totuși, cine are dispoziție acum pentru această sărbătoare? Peste tot, teatrele sunt închise sau de-abia supraviețuiesc. Iar Teatrul cu „T” mare a ajuns să fie pus sub semnul întrebării, amenințat, din afară, de o criză care pare că de-abia începe și, din interior, de pericolele dezbinărilor și disperărilor care parcă nu se mai termină. Totuși, merită să ne bucurăm de teatru. Avem datoria să credem în el, dincolo de toate tentațiile de a-l părăsi sau de a-l considera mai puțin important decât alte aspecte ale existenței. Teatrul rămâne șansa noastră de a visa împreună.

Vă invit la o întâlnire de vis cu un artist excepțional. Este așa nu fiindcă a primit recunoașteri internaționale copleșitoare, a colaborat cu mari staruri, în spectacole și filme celebre. Este așa pentru simplul motiv că întreaga ei carieră s-a clădit din talent, din muncă, dar și dintr-o anume putere de fascinație. Anamaria Marinca întruchipează condiția actorului de teatru și de cinema pentru care nu există granițe de nici un fel: în română, în engleză, în tăcere, are harul de a transmite emoție și bucurie, de a străbate distanțele până la sufletele tuturor spectatorilor. Acest dialog, cu și despre ea, este un dar pentru toți cei care au nevoie de teatru. Adică pentru cei care vor să viseze la o altfel de primăvară.

OCTAVIAN SAIU

ARTICOLE SIMILARE

Academia Americană de Film schimbă regulile pentru premiile Oscar din cauza pandemiei

Andreea Damian

Cum aleg un fond de ten potrivit pielii mele?

Andreea Damian

Secret Sister, păcăleala de pe Facebook de care trebuie să te ferești în prag de Sărbători

Andreea Damian

Anisia Gafton rupe tăcerea după participarea la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”. Vedeta nu a încasat premiul de 128.000 de euro

Andreea Damian

A cumpărat cu 13 $ un inel cu diamant. După 30 de ani i-a descoperit adevărata valoare

Andreea Damian

Ion Dichiseanu, din nou în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervaţi, a făcut şi testul Covid

Andreea Damian

Scrie un comentariu