Tabu
PEOPLESlider

Teatrul românesc, din nou în doliu! La câteva zile după Ileana Stana Ionescu, un alt mare actor părăsește scena vieții

Actorul preferat al lui Sergiu Nicolaescu, cunoscut de publicul larg din proiectele regretatului regizor, a murit la vârsta de 74 de ani.

Anunțul dispariției a fost făcut pe rețelele sociale de instituția pe scena căreia actorul și-a petrecut cea mai mare parte a vieții.

„Ion Riţiu a fost un actor valoros, care a excelat atât pe scenă, cât şi în spatele camerelor de filmat, aducând onoare teatrului mureşean şi, pentru asta, va fi apreciat şi amintit etern. Odihnească-se în pace. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au preţuit pe Ion Riţiu. Informaţii referitoare la slujba de înmormântare vor fi comunicate curând de familia Riţiu”, a precizat Teatrul Naţional Târgu Mureş pe Facebook.

 

Imagine

Pe marile ecrane, Ion Riţiu a apărut în roluri cum ar fi Puiu Faranga în „Ciuleandra” (regia Sergiu Nicolaescu, 1985), Rică Păsărin în „Duelul” (regia Sergiu Nicolaescu, 1981), Baiazid I în „Mircea” (regia Sergiu Nicolaescu, 1989), Căpitan de infanterie în „Noi, cei din linia întâi” (r. Sergiu Nicolaescu, 1986), Cavalerul cruciat Norbert în „Coroana de Foc” (r. Sergiu Nicolaescu, 1990) şi Căpitanul Ionel Boeriu în „Punctul Zero” (r. Sergiu Nicolaescu, 1996), scrie Agerpres.

Pe scena teatrului din Târgu Mureș a interpretat roluri precum Ion al Glanetaşului în „Ion” (r. Dan Alecsandrescu, 1985), Contele Ştefan Illésházy în „Procesul Horia” (r. Dan Alecsandrescu, 1977), Rosencrantz în „Hamlet” (r. Nicolae Scarlat, 1983), Lucentio în „Îmblânzirea Scorpiei” (r. Mircea Cornişteanu, 1993), Andrei în „Ne naştem o singură dată” (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Octav Şoimu în „Ciuta” (r. Kincses Elemér, 1982), Cleonte în „Burghezul” Gentilom (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Orlando în „Cum vă place” (r. Dan Alecsandrescu, 1979), Vlăduţ în „Adolescenţii” (r. Constantin Săsăreanu, 1979), Melpomete în „Balconul” (r. Nicolae Scarlat, 1976) şi Damis în „Tartuffe” (r. Dan Micu, 1974).

Imagine

Fiica regretatului actor a anunțat că va respecta dorința tatălui său, aceea de a fi incinerat. Totodată, fata lui Rițiu a mai precizat că va veni curând cu detalii legate de comemorarea regretatului actor.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

CĂTĂLIN BORDEA ARE O NOUĂ IUBITĂ. CINE E NOUA LUI CUCERIRE

Andreea Damian

Cineva a înregistrat cum crește rubarba (la propriu) și a ieșit un sound cel puțin interesant

Dora Constantinovici

Moduri uimitoare în care să-ți petreci ziua de naștere în izolare socială

Andreea Damian

Happy Cinema București ⎪ Documentarul „Impresioniști secreți”

Ciocîrlan

Jennifer Lopez, decizie radicală după anunțul divorțului de Ben Affleck

Andreea Damian

La ce temperatură se spală hainele pentru a distruge coronavirusul

Andreea Damian

Scrie un comentariu