Tabu
BEAUTYSlider

Tendința de machiaj care oferă o strălucire sănătoasă în spatele măștii

Este „blush draping-ul” pe cale să detroneze tehnica de conturare a feței? Acest truc de machiaj adoptat de Emily Ratajowski sau Lily-Rose Depp sculptează fața și reîmprospătează tenul.

Ideal pentru a completa lipsa noastră de vitamina D în timpul izolării, „blush draping” oferă un impuls și revigorează tenul în zilele reci de toamnă.

Lily Rose Depp

Marc Jacobs a vorbit prima oara de această tehnică de îmbujorare. El ne-a amintit că Way Bandy – unul dintre marii make-up artiști ai anilor 70 – a folosit această metodă pentru clientele lui celebre, ca Elizabeth Taylor, Brooke Shields sau Cher! Atunci se chema color glow, iar azi i se spune drape make-up.

Way Bandy

Acest aspect vintage a revenit, în special datorită unei tendințe de machiaj retro, dar și din cauza pandemiei de coronavirus, care ne obligă să purtăm zilnic măști de protecție. Într-adevăr, acest mod de aplicare a machiajului face posibilă evidențierea părții superioare a feței, deci nu cea care este camuflată de mască.

Draping, tehnica de aplicare a fardului de obraz

Această tehnică de machiaj pe care Way Bandy o numea la acea vreme „explozie de culoare” este numită în mod adecvat. Conceptul? Sculptează și modelează fața cu un fard de obraz colorat, precum conturarea, dar într-un mod mai natural. Ușor de făcut acasă, metoda necesită doar două produse: o perie unghiulară și un fard de obraz.

Emily Ratajowski

„Mai degrabă decât să-ți aplici fardul direct pe pomeți, începe prin a-l întinde puțin mai sus, pe osul orbital, apoi alunecând până la tâmple”, ne sfătuiește make-up artistul din New York, Kasey Spickard, potrivit Glamour US, înainte de a specifica: „Integrați încet produsul în piele. Aceasta nu înseamnă a imita anii ’80, creând un roșu intens!”. În 2020, tehnica „blush draping” este mult mai subtilă decât versiunea sa originală. Nu uitați să amestecați marginile cu un burete sau o perie curate pentru a păstra o strălucire naturală sănătoasă.

Coral, roz prăfuit, fucsia sau portocaliu … Varianta nuanțelor de fard vă permite să vă schimbați stilul și să adaptați aspectul în funcție de tonul pielii. Kasey Spickard recomandă să începeți mai întâi cu o textură cremoasă de fard: „Aplic cu degetele sau cu buretele un fard de culoare ușor pentru a acționa ca o bază. Apoi adaug un fard de obraz deasupra pentru finisaj”. Este atat de simplu.

ARTICOLE SIMILARE

Cinema feminin spaniol ⎢ Cineastele deschizătoare de drum

Ciocîrlan

Hârtia igienică devine tot mai puțin sustenabilă, avertizează cercetătorii

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu festivalurile de muzică în 2021

Andreea Damian

Omenirea și-a epuizat toate resursele naturale pentru 2019 și trăiește „pe credit”

Andreea Damian

Noua generație de prinți pe Instagram. Cum se distrează tinerii monarhiști în vacanțe

Andreea Damian

LOREDANA – inainte si dupa SILICOANE! Foto reale!

realitatea

Scrie un comentariu