Tabu
Image default
FASHIONSlider

Tendințe de la spectacolul Chanel Métiers D’Art 2021, care se vor regăsi în ţinutele de stradă în această iarnă

Eveniment anual care combină know-how-ul și creativitatea, spectacolul Chanel’s Métiers d’art 2020-2021 s-a desfășurat anul acesta la castelul Chateau de Chenonceau din Franța, cunoscut drept Château des Dames.

Creată în 2002 pentru a aduce un omagiu dialogului constant ce există între Casa Chanel și artizanii cu care lucrează, colecția Chanel Métiers d’art este, în fiecare an, un spectacol de excepție. În urmă cu un an, evenimentul Chanel Métiers D’Art a avut loc în fermecătorul Grand Palais. Colecția s-a numit 31 Rue Cambon, de fapt adresa legendarului magazin Chanel din Paris. 

colecția  31 Rue Cambon

Anul acesta, colecția exprimă puterea creatoare a Virginiei Viard, directorul artistic al casei, și combină experiența echipei Métiers d’art a brand-ului Chanel, reunind câteva sute de artiști maeștri în broderie, în pene și în accesorii, croitori, cizmari, pălărieri și fabricanți de mănuși proveniți nu numai din Paris, ci și din restul Franței și din Italia.

Sub conducerea Virginie Viard, 67 de siluete s-au plimbat în ritmul unei creații sonore de Michel Gaubert. Dacă până acum eram obișnuiți cu invitații de seamă ce participau la fiecare prezentare de modă, acum a existat un singur invitat, anume Kristen Stewart. „Château des Dames” a fost cea mai evidentă alegere.

A fost proiectat și locuit de femei, inclusiv de Diane de Poitiers și Catherine de Medici. Este un castel la scară umană. Iar emblema Catherinei de Medici este o monogramă compusă din două C-uri împletite, la fel ca cea Chanel.” – Virginie Viard.

În marea galerie unde a avut loc spectacolul, pardoseala prezintă un motiv în carouri alb-negru ce amintește de un joc de dame în mărime naturală. Acesta se regăsește pe fuste mini cu paiete, precum și pe o fustă lungă realizată dintr-un patchwork de tweed geometric cu franjuri, purtat cu un pulover cu motiv jacquard în alb și negru. Un palton lung din catifea neagră, ce evocă perioada de după moartea regelui Henric al II-lea în care Catherine de Medici a purtat doar negru, se deschide pentru a dezvălui un costum din tweed într-o nuanță pală. Culorile calde ale unei pelerine din tweed aduc aminte de faimoaselor tapiserii ale castelului, în timp ce florile din cele două grădini, una creată de Diane de Poitiers și cealaltă de Catherine de Medici, situate fiecare pe câte o latură a castelului, au inspirat broderiile florale de pe reverul larg al unui sacou.

Care sunt tendințele observate la spectacolul Chanel Métiers d’Art de la Château de Chenonceau? 

Carouri alb-negru

Modelul s-a remarcat pe multe piese din această colecție. Este prezent pe mini-fuste cu paiete pentru fete petrecărețe, pe tweed sau pe o rochie cu accente rock, farmecul său grafic contrastează cu liniile din garderoba Chanel. 

Jambiere

Albastre, roz, de catifea sau brodate, „pantalonii de yoga” devin piese esențiale de sezon. Purtați-i sub o fustă voluminoasă, o rochie sclipitoare sau o haină lungă. 

Pelerina

În timpul zilei, pelerină din tweed și straturi purtate peste o rochie. De îndată ce cade noaptea, pelerina de catifea îi ia locul pentru a încălzi o rochie de seară grandioasă cu broderii florale … Un pariu sigur, șic și atrăgător.

Guler

După cum subliniază Virginie Viard, Coco Chanel iubea gulerul din dantelă, cu pliuri. Îl regăsim într-o versiune contemporană în noua colecție Chanel.

Micro-poșete

Clutch XXS sau neo-bijuterie? Micro-poșeta este purtată în jurul gâtului și vine în culori pop … Obiecte de dimensiuni mici, care subliniază delicat silueta. 

Pălării statement

Semnate de producătorul de pălării Maison Michel, pălăriile sunt imaginate doar în negru și sunt împodobite cu broderii regresive realizate de Atelier Montex. 

ARTICOLE SIMILARE

Messmer Taylor Ann la V for Vintage

realitatea

Pierderea mirosului îi ajută pe pacienții cu Covid-19 să devină creativi în bucătărie

Andreea Damian

Filmul despre viaţa artistei Aretha Franklin, în avanpremieră la Festivalul Anonimul

Andreea Damian

Shania Twain, mărturisire neașteptată despre fiul ei

Andreea Damian

Jill Biden și Meghan Markle, aceeași rochie! Mesajul incredibil al acestei coincidențe

Andreea Damian

Prima reacție a presupusei amante a iubitului Rihannei

Andreea Damian

Scrie un comentariu