Home > beauty > Tenul gras. O problema sau un avantaj?

Tenul gras. O problema sau un avantaj?

Un machiaj poate arata foarte bine sau foarte rau si asta nu din cauza executiei ci din cauza tipului de ten pe care il ai. De multe ori apelam la dermatolog pentru a elimina excesul de sebum sau pentru a obtine un tratament care sa hidrateze tenul uscat. Desi nu este cosmeticiana sau dermatolog, Alina Brailescu, Fashion & Beauty Makeup Artist si trainer la scoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, are o vasta experienta ce a ajutat-o sa descopere care dintre tipurile de ten este cel mai problematic.

Alina ne spune ca desi clientele sale se plang de tenul gras, ele ar trebui sa se considere norocoase. Ea ne mai spune ca indiferent de textura tenului, atat timp cat il machiezi conform caracteristicilor sale, niciun tip de ten nu ar trebui sa fie problematic cand il machiezi.

De exemplu, daca avem un ten uscat, putem opta pentru un fond de ten cu o textura cremoasa, ce poate contine ulei pentru a obtine un look statinat si a da impresia de ten sanatos, in timp ce daca tenul nostru este gras, cel mai potrivit si indicat este sa folosim un fond de ten pe baza de apa.

Tot ea ne mai spune ca indiferent de ten nu trebuie sa renuntam la hidratare. Si pentru ca intr-adevar femeile se plang cel mai des ca au tenul gras, vom vorbi despre acesta.

In primul rand posesoarele unui astfel de ten trebuie sa se considere norocoase, da, norocoase. Fiind foarte bine hidratat, posibilitatea de a face riduri este foarte mica. Femeile cu ten gras isi arata mai greu varsta, lucru care nu poate fi decat in favoarea noastra. Produsele de machiaj, mai ales fondul de ten se aplica perfect pe un astfel de ten. Iar produsele cu un continut mare de pudra sunt indicate in machiajul unui astfel de ten.

Tenul gras poate fi de doua feluri uleios si asfixic. Cel din urma deriva din primul si este o urmare a unei ingrijiri necorespunzatoare.

In machiajul tenului gras putem folosi produse pe baza de apa, cu acoperire mica daca nu este acneic sau cu acoperire mare daca este acneic. Fonduri de ten ca  Paris Berlin sau Marc Jacobs – remarkable sunt foarte potrivite, cel din urma avand un continut mare de pudra, necesita fixare doar pe zona cearcanelor, pe barbie si poate centrul fetei, poti folosi o pudra in acest sens. In rest nu este recomandata pudra in exces, aceasta blocand porii, care vor secreta si mai mult sebum.

De obicei si pleoapa este grasa, pe aceasta inainte sa incepi machiajul este bine sa aplici fie o baza de machiaj matfianta fie un strat de pudra, va fixa foarte bine produsele.

Pentru blush poti folosi si produse cremoase, ceea ce in cazul tenului uscat, nu prea este posibil pentru ca intra in pori sau riduri daca este cazul.

Alina ne spune ca urmatorul dupa tenul normal, este tenul gras in topul preferintelor sale pentru ca poti folosi atat produse cu acoperire mica, cat si cu acoperire mare, in timp ce la tenul uscat trebuie sa ai grija cu gradul de acoperire al produselor pentru ca alfel pare incarcat.

Tragem linie si descoperim ca nu este chiar atat de dezavantajos sa ai tenul gras, ba din contra. Daca este ingrijit corect poate fi un avantaj. Ca o recomandare evitati produsele ce contin alcool, pentru ca se poate descuama pe anumite zone.

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/tutorial-video-aba-make-academy-natural-makeup-look/

https://www.tabu.ro/afla-cum-sa-transformi-un-machiaj-de-zi-intr-un-machiaj-de-seara/

https://www.tabu.ro/afla-cum-sa-iti-faci-un-machiaj-ce-permite-atat-accentuarea-ochilor-cat-si-buzelor/

Articole asemanatoare
machiaj
7 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc
coafuri
Coafuri și machiaj pentru Ziua Îndrăgostiților: 10 idei romantice
machiaj
Machiajul puternic: modul în care fetele și băieții din Generația Z au creat o imensă subcultură
Machiajul cel mai popular la decernarea premiilor Oscar și cum să-l realizezi acasă

Comenteaza acest articol

Tenul gras. O problema sau un avantaj?

by realitatea   2 min
0