Tabu
HEALTH

Terapia cu ozon, aliatul Madonnei în lupta cu oboseala cronică

Anul trecut, după ce tocmai sistase câteva spectacole din cauza unei accentuate stări de oboseală cronică, Madonna a apărut pe rețelele de socializare în timp ce făcea un tratament “bizar”: își îmbogățea sângele cu ozon.
Am aflat că procedura se cheamă “autohemoterapie majoră” și face parte din gama terapiilor cu ozon, practicate de multe vedete, în diferite forme. De câțiva ani, terapia este autorizată și în România, medicii fiind special instruiți în acest sens de către Societatea Română de Oxigen-Ozonoterapie, iar cursurile fiind recunoscute de Colegiul Medicilor. În București puteți apela la terapia cu ozon în cadrul clinicii Skinmed.

Oboseală cronică și ozonul

Despre terapia cu ozon și implicațiile acesteia, ne explică doctor. Răzvan Vintilescu, specialist ozonoterapie, în cadrul clinicii Skinmed. Sănătatea înseamnă o stare de bine general. Imposibilitatea de a ne relaxa fizic și psihic între provocările vieții de zi cu zi, precum și traiul într-un mediu poluat duc, în timp, la cronicizarea stării de oboseală. Sănătatea nu înseamnă lipsa durerii. De cele mai multe ori, durerea apare când modificările stării de sănătate sunt de o gravitate impresionantă. “Prin folosirea unui amestec de ozon și oxigen, se reglează mecanismele biologice din corpul uman, care au avut de suferit din cauza stresului prelungit, a dietei inadecvate și a deprivarii de somn. Practic, pe parcursul a douăsprezece ședințe de autohemoterapie majoră cu ozon, efectuate într-un interval de cinci până la opt săptămâni, metabolismul se reglează prin intermediul nivelului de antioxidanți, crește activitatea sistemului imunitar și se îmbunătățește circulația periferică și oxigenarea organelor vitale. Într-un cuvânt, ozonul va face să va simțiți mai „plini” de energie, de vitalitate!”, explică medicul Răzvan Vintilescu.

dr. Razvan Vintilescu
dr. Razvan Vintilescu

Cum funcționează terapia cu ozon?

Cea mai sigură metodă presupune recoltarea a 100-150ml de sânge într-un kit special, steril, fabricat în Germania. Apoi, se introduce ozon în kitul respectiv, iar sângele este astfel îmbogățit. Kitul se întoarce, pe post de perfuzie, iar sângele ozonat întră înapoi în sistemul venos pe aceeași cale pe care a și ieșit. Totul are loc intr-un sistem închis, lângă pacient, în condiții de maximă siguranță. Prin autohemotrerapia majoră se induce un ușor stres oxidativ asupra organismului. Că și reacție, crește cantitatea de antioxidanți din circulație. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, crește eliberarea de oxigen din eritrocite, ceea ce duce la o mai bună vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarand degenerarea sistemului circulator și respirator, care apare odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, această eliberare de oxigen în țesuturi duce și la un proces de creare de noi vase de sânge în teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferită în domeniul vascular din cauza îmbătrânirii”, adaugă medicul.

Prevenția bolilor de inima
Efectele terapiei cu ozon sunt date pe termen lung de tratarea factorilor de risc pe care îi au cei mai mulți pacienți care suferă de oboseală permanentă și care pot conduce la decompensarea unor afecțiuni grave, precum hipertensiune arterială și diabet. De asemenea, scade nivelul glicemiei și previne complicațiile diabetului. Efectul antitrombotic, dar și creșterea oxigenării tisulare scad riscul infarctului miocardic și al trombozelor venoase.

ARTICOLE SIMILARE

Consumul de iod și glanda tiroidă – care sunt efectele excesului de iod

Andreea Damian

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

Andreea Damian

Poți să faci coronaviroză de două ori?

Andreea Damian

Limba galbenă | Ce semnificație are acest simptom și când să vă faceți griji?

Andreea Damian

De ce zgomotul de la birou îi deranjează pe unii oameni mai mult decât pe alții

realitatea

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Andreea Damian

Scrie un comentariu