Tabu
HEALTHSlider

Terapie alimentară pentru combaterea stresului și anxietății

Știați că puteți reduce depresia, anxietatea și nefericirea prin efectul terapeutic creat de alimentele pe care le consumați?

Stresul ne afectează starea de spirit și ne pune într-o stare depresivă nefericită. Discuția cu un psiholog și utilizarea antidepresivelor sunt primele lucruri la îndemână pentru a atenua această situație. Cu toate acestea, există alte soluții. Știm efectele a ceea ce mâncăm asupra dispoziției noastre? Când consumăm anumite alimente, acesta creează un efect antidepresiv asupra corpului nostru. Descoperiți beneficiile și efectele a 7 alimente zilnice, ideale pentru a începe terapia alimentară.

Afine

Folatul este o vitamină care crește buna dispoziție și ajută la producerea serotoninei. Deși este prezent în toate fructele, nivelul de folat din afine este foarte ridicat. Antocianinele găsite în afine contribuie, de asemenea, la reducerea depresiei. În plus, au și proprietăți antiinflamatoare.

Semințe de chia

Triptofanul este un aminoacid esențial care vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit și să aveți un somn odihnitor. Dar această substanță nu este produsă în mod natural de corpul nostru, așa că trebuie să o luăm din alimente. Semințele de chia sunt o sursă excelentă de triptofan. Acestea, fiind bogate în fibre, reglează zahărul din sânge și vă mențin mai plini mai mult timp datorită conținutului ridicat de fibre.

Cacao

Ciocolata este poate cel mai bun antidepresiv! Ingredientul principal din ciocolată, cacao, poate fi bun pentru a reduce depresia. Aveți grijă, totuși: cu cât este procesată mai mult, cu atât este mai puțin benefică această cacao. De exemplu, nu există suficientă cacao pentru a vă ridica spiritul în ciocolata cu lapte. Prin urmare, ar trebui să consumați ciocolata neagră cu un conținut foarte mare de cacao. De fapt, majoritatea bomboanelor cu zahăr, grăsimi saturate și substanțe chimice vă pot face să vă simțiți mai rău. Un alt sfat: puteți avea o fericire mai sănătoasă adăugând pudră de cacao pură la smoothie-ul sau budinca de chia.

Kiwi

Deficitul de acid folic se găsește la cei care au probleme cu depresia și anxietatea. Puteți depăși această deficiență cu un fruct tropical: kiwi. Mai mult, acesta din urmă este bogat în vitamina C, care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Lapte

Studiile arată că persoanele cu deficit de vitamina D au rate mai mari de depresie și anxietate. Poate fi dificil să obțineți vitamina D în mod natural de la soare, mai ales iarna, așa că o puteți înlocui consumând un supliment alimentar sau alimente care conțin vitamina D. Puteți folosi lapte îmbogățit cu vitamina D în rutina voastră.

Somon

Somonul conține acizi grași omega-3, un nutrient important pentru compoziția și funcția creierului. O insuficiență de omega-3 poate crește riscul de tulburări neuropsihiatrice legate în special de dispoziție, memorie și comportament. Somonul este, de asemenea, bogat în triptofan.

Ceai verde

Cercetările au descoperit că ceaiul verde nu este numai bogat în antioxidanți, ci și într-un aminoacid care combate depresia numit teanină. Puteți alege matcha, un ceai verde praf cu cinci ori mai multă teanină decât ceaiul verde obișnuit, pentru a vă stimula starea de spirit și a crea un efect antidepresiv.

ARTICOLE SIMILARE

Veşti bune pentru fanii Matrix: revine pe marele ecran

Andreea Damian

Un nou pericol depistat în suplimentele cu calciu și vitamina D

Andreea Damian

Primul medicament pentru cea mai întâlnită alergie

Andreea Damian

Mai bogat în vitamina C decât portocalele, acest superaliment de sezon detoxifică organismul și promovează pierderea în greutate

Andreea Damian

Aerul pe care îl respirăm ne mai poate aduce un cancer

Andreea Damian

Poluarea aerului ucide până la 30.000 de oameni într-un singur an

Andreea Damian

Scrie un comentariu